ABD'nin 'güvenli limanı'nda gemiler batıyor: Tüm zamanların en düşük seviyesi!

Yatırımcılar için "güvenli liman" olarak kabul edilen devlet tahvilleri için tehlike çanları çalıyor. ABD'de 10 yıl vadeli devlet tahvili getirisi, koronavirüs salgınına ilişkin endişelerin artmasıyla yüzde 1,322'ye geriledi.

ABD'nin 'güvenli limanı'nda gemiler batıyor: Tüm zamanların en düşük seviyesi!
ABD'nin 'güvenli limanı'nda gemiler batıyor: Tüm zamanların en düşük seviyesi!
GİRİŞ 25.02.2020 21:22 GÜNCELLEME 25.02.2020 21:57
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

ABD'de 10 yıl vadeli devlet tahvili getirisi, 5 baz puandan fazla azalışla yüzde 1,322'ye düştü ve tüm zamanların en düşük seviyesin ulaştı. 

Amerikan devlet tahvillerine yönelik talep, koronavirüs salgının küresel ekonomiyi olumsuz etkileyeceğine yönelik endişelerin tırmanışa geçmesiyle artarken, tahvil getirileri rekor seviyelere geriledi. 

10 yıl vadeli devlet tahvili faizi, 5 baz puanın üzerinde azalarak yüzde 1,322 seviyesine düştü. Bu değerle ABD'deki 10 yıllık devlet tahvili getirisi, tüm zamanların en düşük seviyesini gördü. 

 

 

Söz konusu tahvil getirisi en son Temmuz 2016'da, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma (Brexit) kararı almasıyla yüzde 1,325 değerine düşmüştü. 

ABD'de 30 yıl vadeli devlet tahvili getirisi de 21 Şubat'ta kaydettiği rekorunu tazeledi. 30 yıllık ABD devlet tahvili getirisi, 3 baz puanın üzerinde azalışla yüzde 1,798'e geriledi. 

Analistler, yatırımcılar için "güvenli liman" olarak kabul edilen devlet tahvillerinin getirisindeki gerilemede, Çin'in ardından İtalya, Güney Kore ve İran başta olmak üzere diğer ülkelerde de Kovid-19 vakalarının artmasının etkili olduğunu belirtiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Vatandaş. 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika,lıları akıllı sanardım, meğer adamlar boş imiş. Kafaları çalışsaydı gelir Türkiye,den altın alır, geri kalan fazla paralarla da döviz alırlardı. Yattıkları yerden köşeyi dönerlerdi,
    Cevapla
  • ccey 4 yıl önce Şikayet Et
    bu bir kaç ayda etkisini göstermesede 6 ay sonra dünya ekonomisinde etsi şiddetli bir şekilde hissedilecektir borsalar tepetaklak olmaya başlayacak ABD şirketlerinden devler liginden batanları dahi görmek mümükün olacaktır Almanya ingiltere batının bir çok şirketi çide bu bölgelerde üretim ve büyük tedarikçileri olduğu bunların ne zaman yeniden faailyete geçeceği belli değil şurası belli borsalar paralar değer kaybetmeye çakılmaya başlayacağı yakındır,eğer aşı bulunamaz ise zaten paranın satın alamayacağı dünya kaosun eşiğine gelebilir..
    Cevapla
  • Ramazan 4 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsunlar dünyaya kan ve gözyaşını oluk oluk akıtan bunlar. Allah görüyor. Cehennem boşuna yaratılmadı
    Cevapla
  • Yalnız kurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Güvenli liman ali n teri
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    1 Euro oldu 6,69 TL bundan bahseden yok !!!!!
    Cevapla
  • Çetin 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimliğini değiştir, eğer okadar çok eurocuysan. Patates soğan diye ülkesini satacakların derdi bu olsa gerek
    Cevapla
  • Bulut 4 yıl önce Şikayet Et
    Sana ne
    Cevapla
  • Eflaki 4 yıl önce Şikayet Et
    Tahvil faizi düşerse Abd daha az faiz öder böylece bütçe açığı dahada azalır..Esas biz kendimize bakalım dolara merkez Bankası artık müdahale etmeli yükselip gidiyor Neyseki çin gribi sebebiyle hammadde fiyatları biraz düştü de denge ler bozulmadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!