İran zor durumda! Çin'den Tahran'a koronavirüs yardımı

Çin'in Tahran Büyükelçisi Chang Hua, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye destek için İran'a 5 bin tespit kiti gönderdiklerini açıkladı. İran özellikle ABD yaptırımları nedeniyle sağlık ekipmanlarını temin etmekte zorluk çekiyor.

İran zor durumda! Çin'den Tahran'a koronavirüs yardımı
İran zor durumda! Çin'den Tahran'a koronavirüs yardımı
GİRİŞ 26.02.2020 10:26 GÜNCELLEME 26.02.2020 10:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çin'in Tahran Büyükelçisi Chang Hua, Twitter hesabından Farsça paylaştığı mesajında, "5 bin adet yeni tip koronavirüs tespit kitini Çin Büyükelçiliği ve İran'daki Çinli şirketlerin bir hediyesi olarak İranlı yetkililere teslim ettik. Çabalarımız devam edecek" ifadelerini kullandı. 

 

Çin Büyükelçisi, dün de İran'a 250 bin koruyucu maske bağışladıklarını duyurmuştu.

ÇİN'DEN AYRILDI

 

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan Kovid-19, dünya genelinde 80 binden fazla kişiye bulaştı. Salgında can kaybı ise 2 bin 700'ü aştı.

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, ülke genelinde Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 15'e, vaka sayısının da 95'e yükseldiğini duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • tosun 4 yıl önce Şikayet Et
    çin kendini kurtaramıyor ıran a yardım edecek
    Cevapla
  • Ebubekir 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH, İslam beldelerini muhafaza etsin...
    Cevapla
  • Birdost 4 yıl önce Şikayet Et
    Covid 19 tespit cihazların da da Virüs bulaşmış olmasın ! Dünya maske imalatının %,,70 ini elinde tutan Çin'in maske satış oranları Virüs nedeniyle birkaç ay sonra %90 ulaşır. Çin'in yaşlı populasyonunu fazla etkilemiyecek olan salgın diğer ülkelerde oldukça yaşlı populasyonu azaltacak gibi; Bu salgın ALLAH' tansa sonucu ALLAH bilir ama laboratuvar imalatiysa ülkelerle bayağı oynayacaklara benziyor.
    Cevapla
  • Nur 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim “beşer zulmeder Kader adalet eder”. Yani bu virüs her halükarda Allah tarafından zalimlere dersini vermek için gönderilen bir memurdur. Masumlar ise musibetlerden her halükarda karlı çıkarlar. Allah canlarına karşılık Şehadet makamı, mallarına karşılık ise sadaka sevabı verir.
    Cevapla
  • öneri 4 yıl önce Şikayet Et
    irana tıbbi malzeme desteği vermemiz lazım. kontrol altına almaları için. ayrıca çok türkmen azeri yaşıyor orda.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi