Tedavi edilen kişilerin bir kısmı tekrar hastalığa yakalandı

Çin’in Guangdong eyaletinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanıp iyileşince taburcu edilen kişilerin bir kısmında yeniden virüse rastlandı.

Tedavi edilen kişilerin bir kısmı tekrar hastalığa yakalandı
Tedavi edilen kişilerin bir kısmı tekrar hastalığa yakalandı
GİRİŞ 26.02.2020 14:43 GÜNCELLEME 26.02.2020 16:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Caixin gazetesinin haberine göre, Guangdong eyaletinde Kovid-19’a yakalandıktan sonra taburcu edilen hastaların yüzde 14’ünde tekrar koronavirüs saptandı.

 

Guangdong Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Yardımcı Direktörü Song Tie söz konusu kişilerde yapılan testlerin pozitif çıkmasının bu kişilerin virüs taşıyor olabileceğini gösterdiğini, bu kişilerin neden ve nasıl tekrar virüse yakalandıklarının bilinmediğini kaydetti.

Diğer yandan Ulusal Sağlık Komisyonundan daha önce yapılan bir açıklamada, göre Kovid-19’dan iyileşen kişilere sağlıklarına dikkat etmeleri, ev dışındaki faaliyetlerini azaltmaları ve taburcu edilmelerini takiben ilerleyen haftalarla tekrar Kovid-19 testi yaptırmaları tavsiye edilmişti.

 

UYARILAR YAPILMIŞTI

Çin-Japon Hastanesi Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanları Grubu Başkanı Can Çingyüen 31 Ocak’ta yaptığı açıklamada virüse yakalandıktan sonra iyileşen kişilerin vücutlarının antikor geliştirdiğini belirtmiş ancak bu kişilerin tekrar hastalanmamak için dikkatli olmaları gerektiğini ifade etmişti. Can, "Antikorlar, uzun süre hayatta kalmaz. Bu yüzden iyileşmiş hastaların tekrar enfeksiyon kapabileceklerine dair hala risk var. Onlar kendilerini korumaya devam etmeli" ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • her sene olacak 4 yıl önce Şikayet Et
    bu da demekki normal grip gibi her sene tekar tekrar salgın olacak kışın. normal grip yüzbinleri öldürüyor zaten milyonlarca yıldır o da zatürreye dönüyor bu da. ekstra sıkı giyinin sıcak tutun kendinizi. virusler sıcak ortamda bulaşmasını yavaşlatır bu da bünyeye savunma fırsatı verir. ayrıca savunmanın merkezi lenf sistemi soğukta uç noktalara iyi erişemez o yüzden kışın grip salgını yaygın
    Cevapla
  • Jale 4 yıl önce Şikayet Et
    Insallah care bulamazlar coronovirus bana da bulaşır, ölümü hak ediyorum
    Cevapla
  • Gül 4 yıl önce Şikayet Et
    Günaha giriyorsun rabbim ölümünde hayırlısını versin
    Cevapla
  • Benn 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten eninde sonunda öleceksin acele etme!
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış bir yorum..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı