Yunanistan sınır kapısını kapattı!

Yüzlerce göçmen Yunanistan ve Bulgaristan sınırına doğru ilerliyor. Yunanistan sınır kapısını göçmenlere kapattı.

Yunanistan sınır kapısını kapattı!
Yunanistan sınır kapısını kapattı!
GİRİŞ 28.02.2020 16:03 GÜNCELLEME 28.05.2020 01:43
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin, Yunanistan ve Bulgaristan'a açılan kara sınırında gece saatlerinde başlayan düzensiz göçmen hareketliliği, günün ilk ışıklarıyla daha da arttı. 

 

 

Geceden bu yana Avrupa ülkelerine gitmek isteyen çok sayıda düzensiz göçmen, Edirne'deki kara sınır hattı ile Ege'de Yunanistan adalarına yakın konumdaki sahil bölgelerine geçti. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu göçmenler, kara sınırından yürüyerek, sahillerden ise lastik botlarla geçiş yapıyor.

Yunanistan, birçok noktadan Avrupa'ya yürüyen göçmenlere sınır kapısını kapattı.

 

 

Yunanistan Başbakanlık Ofisi, "kara ve deniz sınır güvenliği en üst derecede sıkılaştırılmıştır" açıklaması yapmıştı. Yunan hükümet kaynakları, Atina'nın Avrupa Birliği ve NATO ile sürekli iletişim halinde olduğunu belirtmişti. 

Göçmenlere ilişkin bir açıklama da Bulgaristan'dan gelmişti. Başbakan Boyko Borisov, Türkiye sınırında kontrolleri sıkılaştırdıklarını açıklamıştı.

YORUMLAR 11
  • Ekrem 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistanmı kalmış sahibleri Almanlar. Sahibi ne derse onu yaparlar.
    Cevapla
  • Acik kapi 4 yıl önce Şikayet Et
    acilmis olan kapilar artik kapatilmamali yunan sinirini kapatsa bile ulke olarak bizzat multecilerin istegi alan avrupaya girmesi icin bizzat ysrdim etmeliyiz cunku bm kararlarinda serbest dolasim hakki diye bir yasa var ve multeci ab istiyorsa kesinlikle ab ye gitmeli geri adla getirilmemeli bu durum aacilan dan geri donus ulke vr hukumetin itibari ve inandiriciliginin kaybolmamasi icin asla acik kapidan geri donulmemeli ve multecilerin ab ye girisi icin yardim edilmeli bu bm nin serbest dolasim olarak insan hakkidir
    Cevapla
  • Avrupa 4 yıl önce Şikayet Et
    Sahtekar avrupa, Göçmenleri durduramayacaksınız!
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kadarcıkmı sadece
    Cevapla
  • Mrt 4 yıl önce Şikayet Et
    Sakin multeci kararindan vazgecmeyin gonderin gitsinelr avrupaya yeter artik tuttugunuz biz ab nin jandarmasi degiliz nasil libya konusunda ab bize ambargo karari alıyorsa sizde multeci konusundan sinirlari sonuna kadar acin gitsinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor