Türkiye'nin kararı sonrası Miçotakis'ten Mülteci açıklaması

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Suriye'de yaşanan olaylardan Yunanistan'ın sorumluluğu bulunmadığını, ülkesinin başkalarının aldığı kararların sonuçlarına katlanmak zorunda olmadığını belirtti. Miçotakis ayrıca Yunanistan sınırına dayanan mültecilere çözüm için Merkel ile görüştü.

GİRİŞ 28.02.2020 22:30 GÜNCELLEME 29.02.2020 08:27
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Miçotakis, Twitter mesajında, İdlip'te yaşanan olaylardan sonra Yunanistan'ın olası yeni bir mülteci akınına karşı Türkiye ile olan sınırlarındaki güvenliği artırdığını belirterek, şunları kaydetti:

'AÇIK OLMAK İSTİYORUM'

 

 

"Suriye'de yaşanan trajik olaylardan Yunanistan'ın hiçbir sorumluluğu bulunmamaktadır ve başkalarının kararlarının sonuçlarına maruz kalmayacaktır. Türk-Yunan kara ve deniz sınırlarında büyük gruplar halinde önemli sayıda göçmen ve mülteci toplandı ve ülkeye yasa dışı olarak girmeye çalıştılar. Açık olmak istiyorum, Yunanistan’a hiçbir yasa dışı girişe müsamaha gösterilmeyecek. Sınırlarımızın güvenliğini artırıyoruz.”



Türkiye'nin Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilere sınır kapılarını açacağını duyurmasının ardından gün boyu süren göçmen trafiği akşam saatlerinde de devam etti.

Öte yandan Yunan basınındaki haberlerde, Yunanistan’ın Evros bölgesindeki Kastanies (Pazarkule)  sınır kapısında geçişlerin, Avrupa’ya geçmek üzere Edirne’ye gelen yaklaşık 300 düzensiz göçmenin tampon bölgeye girmesi nedeniyle geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

 

 

MİÇOTAKİS MERKEL'DEN YARDIM TALEBİ

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Alman mevkidaşı Angela Merkel, bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Yunanistan hükümetinin açıklamasına göre görüşmede Suriyeli sığınmacıların Türkiye'den Yunan sınırlarına ilerlemesi hakkında konuşuldu.

YORUMLAR 59
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    daha oyun başlamadi hazırlık yapıyoruz ön izleme
    Cevapla
  • mehdi muhammedi 4 yıl önce Şikayet Et
    Belliki işi fırsata çevirmek istiyor , bize vermedikleri parayı kendisine verin diyecek.
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Korkunun ecele faydası yok Miço
    Cevapla
  • hulki 4 yıl önce Şikayet Et
    pis herif . biz ne yapalım . bizde 3 milyon mülteci var . moskof 2 milyonunu da idlibe kadar sürdü aç susuz bırakarak sınırımızdan içeri girmeye zorluyor. bizim içimizdeki kafadan tırt ların dediği gibi ne işimiz var idlib de . hadi bunlar problemli .kafaları almıyor .belliki sizde alt kalır değilsiniz.
    Cevapla
  • Ercys 4 yıl önce Şikayet Et
    Buradan hükümet yetkililerimize sesleniyorum kesinlikle bu mültecilerin ülkeden çıkışına dur demeyin halen yardımcı da olalım seri giderler bu avrupa mülteci lafını duyunca cin çarpmışa dönüyorlar isterseniz 5 6 yüz binde putin efendiye yollayın suriyeyi seviyorya nihayetinde oradan gelen misafirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil