ABD'nin BM Temsilcisinden Rusya'ya önemli çağrı

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Kelly Craft, "Askerlerinin ölümüyle sonuçlanan gayrimeşru saldırılara karşılık verme konusunda Türkiye'ye desteğimiz tamdır." açıklamasında bulundu.

ABD'nin BM Temsilcisinden Rusya'ya önemli çağrı
ABD'nin BM Temsilcisinden Rusya'ya önemli çağrı
GİRİŞ 29.02.2020 00:51 GÜNCELLEME 29.02.2020 01:49
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Craft, BM Güvenlik Konseyinde, İdlib'de artan gerginliği görüşmek üzere düzenlenen acil toplantıda konuşma yaptı.

''BU SALDIRILAR BARBARCADIR''

İdlib'de dün Türk askerlerine yönelik yapılan ve 33 askerin şehit olması ile sonuçlanan saldırıyı değerlendiren Kelly Craft, "ABD, dün Türk birliklerine yapılan saldırıyı en güçlü şekilde kınamaktadır. Bu saldırılar tamamen gayrimeşru, anlamsız ve barbarcadır." değerlendirmesinde bulundu. 

Saldırıda şehit olan askerlerin ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileğini ileten Craft, "Bugünlerde ABD, NATO müttefiki Türkiye'ye bağlılığını sürdürmekte tereddüt etmeyecektir. Gözlem noktalarına yapılan ve askerlerinin ölümüyle sonuçlanan gayrimeşru saldırılara karşılık verme konusunda Türkiye'ye desteğimiz tamdır." diye konuştu. 

''DAHA KAÇ BEBEĞİN DONARAK ÖLMESİ GEREKİYOR?''

Kelly Craft, Suriye'nin kuzeybatısında acil, kalıcı ve doğrulanabilir bir ateşkes için çağrıda bulunarak, "Rusya'yı, savaş uçaklarını acilen yere indirmeye çağırıyoruz. Ayrıca Suriye güçlerini ve destekçisi Rusya'yı 2018'de belirlenen ateşkes sınırlarına çekilmeye davet ediyoruz." dedi. 

Suriye'deki insani duruma da işaret eden Craft, "Sizlere tekrar soruyorum, öylece oturup olanları izleyecek miyiz? Sessiz mi kalacağız? Ya da bu insanlara yardım mı götüreceğiz? Sesimizi yükseltip 'Yeter artık' demeden önce daha kaç bebeğin donarak can vermesi gerekiyor?" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • frezeci 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD pkk yı rusya iran esadı desteklesin türkiye arada şamar oglanı bakalım sonu neolur.
    Cevapla
  • MiSaFiR 4 yıl önce Şikayet Et
    BM'nin Suriye'ye gelmesini kabul etmek, İsrail'i Türkiye'nin KOMŞUSU olmasını kabul etmek demektir. Nato'nun askeri İNSAN GÜCÜ desteğini değil, askeri SİLAH GÜCÜ desteğini kabul etmeliyiz. Aslında, Suriye'nin askeri gücüne büyük kayıplar verdirmek bir işe yaramıyor, çünkü hemen Rusya'dan yenileri geliyor. ÇÖZÜM; zor olabilir ama, İSTİHBARİ çalışmalarımız ile SADECE ESEDİN YOK EDİLMESİDİR.
    Cevapla
  • Kizgin 4 yıl önce Şikayet Et
    It ite havalar ancak ısırmaz bunlar göz boyuyorlar hepsi ayni
    Cevapla
  • Ugr 4 yıl önce Şikayet Et
    Traş
    Cevapla
  • Müslüman türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Vah vah donan bebekler şimdi mi aklınıza geldi.hepiniz aynısınız.Allah hepinizin belasını versin adiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler