ABD'de Azerbaycanlıların protestosu

ABD’de yaşayan Azerbaycanlı vatandaşlar, Ermenistan'ın Washington Büyükelçiliği önünde protesto düzenledi. Göstericiler İdlib'de Türk askerine yapılan saldırıyı kınarken, Hocalı Katliamı'nda hayatını kaybedenleri andı.

ABD'de Azerbaycanlıların protestosu
ABD'de Azerbaycanlıların protestosu
GİRİŞ 29.02.2020 10:49 GÜNCELLEME 29.02.2020 12:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD’de yaşayan Azerbaycanlılar, İdlib’te Türk askerine yönelik saldırıyı kınadı. İdlib’te Türk askerine yönelik saldırı Washington’da protesto edildi. ABD’de yaşayan Azerbaycanlılar, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği önünde bir araya geldi. Rejim karşıtı slogan atan Azerbaycanlılar, 33 askerin şehit olduğu saldırıyı kınadı. “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganı atan Azerbaycanlılar, Türk ve Azerbaycan bayrağı ile Türkiye’ye destek mesajları verdi. Birlik ve barış mesajlarının verildiği konuşmalarda, Azerbaycan'ın her zaman Türkiye ve Türk halkının yanında olunduğu ifade edildi.

 

ABD’de yaşayan Azerbaycanlı Zaur Bayramli, “Türk dünyasına baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Umarım ki Türkiye bu mücadelesinden zaferle çıkacak” ifadelerini kullandı. Penah Ibrahimov ise, “Bugünlerde bizim 28 yıl önce yaşadığımız acıları Türkiye yaşıyor. Türkiye’nin yanındayız. Başınız sağ olsun Türkiye’m diyoruz. Şehitleriniz şehitlerimizdir, askeriniz askerimizdir, toprağınız toprağımızdır” dedi.

HOCALI UNUTULMADI

 

Çok sayıda kişinin katıldığı protesto gösterisinde Hocalı Katliamı’nda hayatını kaybedenler de unutulmadı. Yaklaşık 2 saat süren gösterilerde Ermenistan karşıtı sloganlar atıldı. Azerbaycanlı vatandaşlar, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'ı işgaline son vermesi çağrıları bulundu.

ABD Azerbaycanlıları Komitesinin Başkanı Bedir Mammadli, bu yıl da Ermenistan Büyükelçiliğinde bir araya geldiklerini ifade ederek, “Hocalı Katliamı'nın 28. Yıl dönümünü biz burada acı hislerle ve hüzün dolu hislerle anıyoruz. Bunu yine Ermenistan Büyükelçiliği önünde yapıyoruz. Azerbaycan halkının sesini ve Azerbaycan’ın çektiği eziyetleri Amerikan toplumuna ulaştırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Hocalı faciasında yaşananları bir kez daha Washington’da yaşayan Amerikalılara duyurmak istediklerini kaydeden Mammadli, “Ermenilerin derhal Azerbaycan topraklarından çıkması, Hocalı Katliamı'nın kurbanlarının ailelerinden özür dilemelerini istiyoruz” dedi. 

“Hocalı için adalet istiyoruz” diyen Mehriban Nasirova ise, “28 yıldır bu eylemlere katılıyoruz. Artık sesimizin duyulmasını istiyoruz. Artık Hocalı Katliamı'nın soykırım olarak tanınmasını istiyoruz. Biz, bunu 28 yıldır bunu dünyaya duyurmaya çalışıyoruz. Artık zamanı geldi. Bunu senatoya sunmak istiyoruz. Ermeniler olmayan şeyleri kabul ettirebiliyorlar ancak biz 28 yıl önce olan soykırımı kabul ettiremiyoruz. Önümüzdeki yıl Hocalı Katliamı'nı, soykırım olarak kabul ettireceğimizi umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Serdengeçti 4 yıl önce Şikayet Et
    28 yıl önce Ermeni ve Moskuf kafirlerince HOCALI da Şehit edilen kerdeslerimize yine Allahtan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!