İran'da koronavirüs kabusu büyüdü! Ölü sayısı çok fazla

İran'da 100 milletvekiline korona virüsü testi yapıldı. İran Meclisi Sözcüsü İran Meclis Sözcüsü Esadullah Abbasi, 5 milletvekilinin korona (corona) virüsü testinin pozitif çıktığını açıkladı. İran Sağlık Bakanlığı son olarak, bir günde 295 yeni vaka ve 9 ölüm olduğunu açıkladı.

İran'da koronavirüs kabusu büyüdü! Ölü sayısı çok fazla
İran'da koronavirüs kabusu büyüdü! Ölü sayısı çok fazla
GİRİŞ 29.02.2020 13:07 GÜNCELLEME 29.02.2020 15:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İran Sağlık Bakanlığı ülkedeki son korona virüs sayılarını paylaştı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada; son bir günde 9 kişinin virüse bağlı semptomlardan yaşamını yitirdiği, 205 yeni vakanın olduğu ifade edildi.

 

Son verilerle birlikte İran'da ölenlerin sayısı 43'e yükseldi. Ülke genelinde enfekte vaka sayısı ise 593 oldu.

5 MİLLETVEKİLİNE DAHA BULAŞTI

 

İran Meclisi Başkanlık Heyeti Sözcüsü Esedullah Abbasi, 100 milletvekilinden alınan korona virüsü testinde 5 milletvekilinin korona virüsüne yakalandığını söyledi.

Abbasi, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin talimatıyla İran Meclisi Başkanlık Heyetinden 3 ismin korona virüsü ile mücadele komitesinde yer alacağını ve hazırlanan raporun meclise sunulacağını belirterek, ”Söz konusu 3 ismin hazırlayacağı raporu bekliyoruz. Yarın meclis toplantısı olmayacak. Bu durum pazartesine kadar devam edecek” dedi.

KUM KENTİNDEKİ KORONAVİRÜS ŞÜPHELİLERİNE ŞEHİRDEN ÇIKIŞ YASAĞI

Kum kentinde Tıp Bilimleri Üniversitesi, yarından itibaren Korona virüsü belirtileri gösterenlerin şehirden çıkışlarına izin verilmeyeceğini duyurdu.

İran’ın Kum kentinde bulunan Tıp Bilimleri Üniversite Rektörü Ali Ebraze, halktan dışarı çıkmamalarını isteyerek Korona virüsünü ciddiye almalarını istedi. Kum kenti halkından evlerinde kalmalarını ve kendilerini karantina altına almalarını isteyen Ebraze, "Maalesef halkımız bu konuyu henüz ciddiye almadı. Onlardan ricam dışarı çıkmamaları ve evde kalmaları" dedi. Kum’da son 9 gündür 580 kişinin hastanelere yatırıldığını belirten Ebraze, "Kum’da bulunan sağlık merkezleri ve hastanelere 3 bin kişi şu ana kadar müracaat etti ve bunlardan 580 kişi hastanelere yatırıldı” ifadesini kullandı.

İran Sağlık Bakanlığı korona virüsüne ilişkin paylaştığı son bilgilerde ülke genelinde korona virüsü vakasının 388 ve ölü sayısının 34 olduğunu açıklamıştı.

 

YORUMLAR 4
  • Muaviye_hz ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanımızda buğulacaksın persler
    Cevapla
  • Aystgn 4 yıl önce Şikayet Et
    Eyy iran döktüğün kanların ahı bulacak seni..
    Cevapla
  • Maya 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz kan dòkmedik. Iranda insanlar oluyor. Turkler olùyor
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Acil şifalar diliyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!