Ürdünlü askeri analist: Erdoğan güçlü bir darbe vurdu

Ürdünlü askeri analist emekli Tümgeneral Memun Ebu Nevvar, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeybatısındaki operasyonlarının kendini müdafaa hakkından kaynaklandığını söyledi.

Ürdünlü askeri analist: Erdoğan güçlü bir darbe vurdu
Ürdünlü askeri analist: Erdoğan güçlü bir darbe vurdu
GİRİŞ 29.02.2020 21:12 GÜNCELLEME 29.02.2020 21:14
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

AA muhabirine açıklama yapan Ebu Nevvar, "Türkiye güçlü bir ülke ve Esed rejiminin İdlib'de kontrolü sağlamasına izin vermeyecektir. İdlib'in düşmesi, Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit eden terör örgütlerinin geri dönmesi ve çok sayıda mültecinin sınıra dayanması anlamına gelir." dedi.  

 

 

Türkiye ile Suriye arasında 1998'de imzalanan Adana Mutabakatı'nın Türkiye'ye topraklarını koruma ve Suriye'deki terör unsurlarını kovalama hakkı verdiğini belirten Ebu Nevvar, "Bu bağlamda Ankara'nın operasyonları, kendini müdafaa hakkından kaynaklanıyor." diye konuştu.

"İdlib'in güneydoğusundaki Serakib ilçesinin geri alınması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vurulmuş güçlü bir darbeydi" ifadesini kullanan Ebu Nevvar, Türkiye'nin Serakib'in bir daha düşmemesi için çalıştığını ve şu anki mücadelenin stratejik ağırlık merkezinin burası olduğunu ifade etti.

 

 

Rusya'nın Esed rejimine havadan destek vermesine rağmen Türkiye'nin, rejim güçlerini vurmasına engel olamadığına ve NATO'dan gelen cevabın da hayal kırıklığı yarattığına işaret eden Ebu Nevvar, "Türkiye, NATO'dan Libya, Bosna ve Irak'taki krizlerde olduğu gibi sivillerin korunması için uçuşa yasak bölge oluşturulması kararı almasını bekliyordu. Bu durum, uluslararası krizlerde çifte standart uygulandığını gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'nın gövde gösterisinde bulunduğunu ancak Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'nin Suriye'de varılacak herhangi bir çözümde oynadığı rolün ehemmiyetinin farkında olduğunu belirten Ebu Nevvar, "Müzakere masasında Türkiye olmadığı sürece hiçbir çözüm ortaya çıkmaz." sözlerine yer verdi.

YORUMLAR 9
  • Cşk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam taa km lerce uzaktan anladıda bizim içimizdeki ermeni artıkları 1 m den anlamadı olsun anlatana kadar vuracağız yakacağız yıkacağız anlatacağız sonunda
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Ah amcam sen gelde kılıçtaroğlundan dinle bide. Sanarsın bittik. Hemen Halkı ayaklandırıp amerikanın seçim kampanyasına başladılar bile.
    Cevapla
  • salim29 4 yıl önce Şikayet Et
    Gelde içimizdeki ahmaklara anlat bakalım
    Cevapla
  • ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    aferin çok iyi anlamış Türkiye yi
    Cevapla
  • fasak 4 yıl önce Şikayet Et
    allahim cumhurumuzu baskanimizi korusun
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor