NATO'dan Türkiye'ye destek kararı!

İdlib saldırısının ardından Türkiye'nin isteği üzerine toplanan NATO, Türkiye'nin ihtiyati tedbir çerçevesinde hava savunma sisteminin güçlendirilmesi yönünde karar aldı.

GİRİŞ 29.02.2020 21:34 GÜNCELLEME 29.02.2020 23:03
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifakın Türkiye'ye desteğini artırma kararı aldığını açıkladı. Bununla birlikte müttefikler Türkiye'ye yönelik olarak destek deklarasyonu yayınlama kararı aldılar.

Ancak Atina, yayınlanacak olan açıklamaya Türkiye'nin AB ile imzalamış olduğu 18 Mart göçmenler anlaşmasına atıfta bulunulmasını ve  Ankara'nın bu taahhüdünü yerine getirmesini şarta bağlanmasını talep etti.

Atina'nın talebi karşılık bulmadı. NATO'ya üye tüm ülkeler Yunanistan'ın bu talebinin yersiz olduğu gerekçesiyle kabul etmediler.

Bundan sonra ittifak üyesi ülkeler, Türkiye'nin hava savunmasının güçlendirilmesi için ittifaka ait olan imkan ve yeteneklerle NATO'ya üye ülkelerin ikili düzeyde Türkiye'ye göndereceği imkan ve yetenekleri tespit edecekler.

YORUMLAR 110
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz destek verene kadar
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Hangi hava savunma sistemini verecek, ne kadar süreyle verecek, ne kadar para isteyecek. Biz NATO ülkesiyiz, destek istiyoruz, dilenci falan değiliz. Adam gibi destek vereceklerse versinler, yoksa NATO’dan ayrılma samanı geldi de geçiyor bile. Artık TÜRK BİRLİĞİ zamanıdır. Allah tektir ordusu Türk’tür. Bizim Allah’ tan gayrısına ihtiyacınız da yok
    Cevapla
  • Mühendis Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes düşüncesiz hayalci konuşuyor bugün NATO olmasa Rusya bize çok daha agresif davranırdı iyi ki NATOdayız
    Cevapla
  • fatsali 4 yıl önce Şikayet Et
    Lafta destek Laf bunlar Laf sahaya gelin de görelim bunlarin derdi Türkiyenin Başarısına Ortak Olmak
    Cevapla
  • AkPak 4 yıl önce Şikayet Et
    Nato AB ABD Bunların Bir Şey Yapacağı Yok! Baktılar Türkiye Yol Alıyor İlerliyor Lafla Destek Vererek Türkiye Başarısına Ortak Olmaya Çalışıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor