Türkiye-Yunanistan sınırından ilk kötü haber: Sırtından vurup öldürdüler

Reuters's konuşan iki Türk güvenlik kaynağı, Yunan güvenlik güçlerinin müdahalesinde, sınırın Yunanistan tarafında bir Suriyeli göçmenin öldüğünü duyurdu. Ayrıca Yunanistan liman polisi, yaklaşık 50 göçmeni taşıyan teknenin batması sonucu küçük bir erkek çocuğunun öldüğünü açıkladı.

GİRİŞ 02.03.2020 16:16 GÜNCELLEME 03.03.2020 09:00
Bu Habere 144 Yorum Yapılmış

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Türk yetkililer; Edirne'nin İpsala Sınır Kapısı'nda bekleyen göçmenlerden birinin Yunan askerinin açtığı ateş sonucu vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

 

SIRTINDAN VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ! ARKADAŞLARI TEKRAR TÜRK SINIRINA GETİRDİ

TRT Haber muhabiri Altuğ Acer'in verdiği bilgiye göre ise, Ahmet Ebu Emed adlı göçmenin Yunan askerleri tarafından sırtından vurularak öldürüldü.

 

Emed, arkadaşları tarafından Türk sınırına getirilmeye çalışıldı. Ancak Türk sınırına geldiğinde hayatını kaybetmişti. Türk yetkililer öldürülen göçmeni alarak Enez'deki hastanenin morguna kaldırıldı.

EGE DENİZİNDE DE MÜLTECİ TEKNESİ BATTI

Öte yandan, Yunanistan polis sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, göçmen çocuğun Midilli adası açıklarında hayatını kaybettiği belirtildi.

AFP haber ajansına göre Yunan sahil güvenlik görevlileri, Midilli açıklarında devrilen tekneye müdahale etti. Teknede bulunan bir çocuğun bilinci kapalı halde bulunduğu ve kurtarılamadığı kaydedildi. Durumu ağır olan bir başka çocuk ise hastaneye kaldırıldı.

Teknede bulunan diğer 46 kişinin kurtarıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 144
  • Orhangazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar müslüman değil de hiristiyan olmuş olsalardı durum değişirdi. Suriye hıristiyanları dünyanın pek çok kilise ve devlet yardımıyla belge verildi ve batıya legal giriş yaptılar ve yine o yüzden çok insan hiristiyan oldu avrupaya gide bilmek için. Biz türkler tüm insanlığa yardım elimizi uzatırız ayrım yapmadan. Türkiyede 500 yıldan fazla din özgürlüğü varken batı daha yeni yeni öğrenmeye çalışıyor ama islam düşmanlığı kemiklerine işlemiş ve hala çoğu haçseferinden hayal ediyor!
    Cevapla
  • ADAMIN BİRİSİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın neresi medeni yahu.Banyo yapmayıp parfüm sıkmayla mı medeni olunuyor..
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    sırtından vurmak yunan işidir...
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bide kökü dışarda kendisi burada bay Kamal varmış
    Cevapla
  • Şahenk Asyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın laneti üzerinize olsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama