Koronavirüs yayılmaya devam ediyor

Ürdün Sağlık Bakanlığı, ülkede ilk kez Kovid-19 vakası tespit edildiği belirtilirken, Portekiz ve Endonezya'da ise ilk vakalar duyuruldu.

Koronavirüs yayılmaya devam ediyor
Koronavirüs yayılmaya devam ediyor
GİRİŞ 02.03.2020 16:16 GÜNCELLEME 02.03.2020 17:28

Ürdün Sağlık Bakanı Saad Cabir, yaptığı basın açıklamasında, 16 gün önce İtalya'dan ülkeye dönen 2 Ürdün vatandaşının koronavirüse benzer semptomlar hissetmeye başlamaları üzerine sağlık merkezine başvurduklarını söyledi. Gerekli testlerin ardından vatandaşlardan birinde virüs tespit edildiğini ve karantina altına alındığını kaydeden Cabir, diğer kişinin ise durumunun iyi olduğunu, ancak inceleme altında tutulduğunu aktardı. Bakan Cabir ayrıca, virüs tespit edilen Ürdünlünün evinin sterilize edilmesi, ailesi ve arkadaşlarından birinin test edilmesi için uzman bir ekibin gönderildiğini ifade etti.

PORTEKİZ VE ENDONEZYA'DA İLK VAKALAR GÖRÜLDÜ

Portekiz Sağlık Bakanı Marta Temido düzenlediği basın toplantısında, ülkede ilk kez koronavirüs görüldüğünü duyurdu. Yurt dışı seyahatinden dönen 2 kişide virüs teşhis edildiği ifade edilen Temido, hastaların Porto’daki bir hastaneye kaldırıldığını ve durumlarının iyi olduğunu söyledi. Temido, vakalardan birinin 60 yaşında olduğunu ve yakın zamanda İtalya’ya seyahat gerçekleştirdiğini, 33 yaşındaki diğer hastanın ise İspanya’nın Valencia kentine seyahat ettiğini söyledi. Sağlık Bakanı Temido, İtalya ve Çin’den gelenler de dahil olmak üzere ülkeye gelen yolcuların denetiminin genişletileceğini ifade etti.

Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo yaptığı açıklamada ise, 2 Endonezyalı vatandaşın koronavirüse yönelik test sonuçlarının pozitif çıktığını duyurdu. Widodo, söz konusu 2 kişinin enfekte olmuş Japon uyruklu bir kişiyle temasa geçtikten sonra virüs kaptığını belirtti. Virüs bulaşan 2 kişinin 64 yaşındaki bir kadın ve 31 yaşındaki kızı olduğu, başkent Jakarta'nın Sulianti Saroso Bulaşıcı Hastalıklar Hastanesinde tedavi altına alındıkları kaydedildi.

 

İlk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilen Kovid-19'un kısa sürede başka ülkelere de yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti. DSÖ, son olarak, Kovid-19 için küresel risk seviyesini "yüksekten", "çok yüksek"e çıkarmıştı.

Kovid-19 salgını nedeniyle dünya genelinde 2 bin 914'ü Çin'de olmak üzere 3 bin 44 kişi yaşamını yitirirken, virüsün bulaştığı kişi sayısı 89 bini geçti. 

 

KAYNAK: AA, İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi