Operasyon başlatıldıktan sonra Esed'den ilk Türkiye çıkışı! Bir açıklama da Merkel'den

Tüm uyarılara karşın Türk askerlerine saldırmaya devam eden ve Türkiye'nin sabrını taşıran Esed rejiminden komik bir açıklama geldi. TSK karşısında 3 günde perişan olan Şam yönetimi, Türkiye'nin "saldırganlığına" karşılık vereceklerini duyurdu. Türkiye, tırmanan İdlib krizi sonrası mültecilere kapıları açmıştı. Bu karar sonrası Avrupa paniklemişti. Konu ile alakalı Merkel ve Ursula Von der Leyen'den açıklama geldi.

GİRİŞ 02.03.2020 17:07 GÜNCELLEME 03.03.2020 10:33
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Şubat 2020'nin başlarında Esed rejimi iki kere topçu atışlarıyla Türk askerine saldırmış ve toplam 13 Mehmetçiğimiz şehit düşmüştü. Türkiye, Rusya üzerinden defalarca Esed'i uyarmıştı. Ancak saldırganlığına devam eden rejim güçleri, İdlib kentinde 34 Türk askerini hava saldırısında şehit etti. Bölgede tansiyon yükselirken, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerin kanını yerde bırakmayarak, rejime karşı Bahar Kalkanı Harekatını başlattı.

Esed'e videolu mesaj: Bu daha başlangıç!

 

REJİM PERİŞAN EDİLMİŞ DURUMDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda verdiği son bilgilere göre; rejime ait 135 tank, 22 zırhlı araç, 45 top, 44 çok namlulu roketatar, 12 tanksavar, 29 pikaba monteli uçaksavar, 2 İHA, 8 helikopter, 7 mühimmat rampası, 24 zırhlı araç, 9 mühimmat depo binası, 2 savaş uçağı, 2 füze rampası yok edildi. Bunun yanında toplam 2557 rejime ait asker ve milis etkisiz hale getirildi.

 

KOMİK AÇIKLAMA

Türkiye'nin uyarılarını dinlemeyen ve saldırılarına devam Esed rejimine verilen zaiyat ortadayken, eli kanlı Şam yönetiminden komik bir açıklama geldi. Türkiye'nin "saldırganlığıyla" yüzleşmekten korkmadıklarını belirten rejim, "Türkiye'nin topraklarımızdaki saldırılarına karşı koymakta kararlıyız" açıklamasını yaptı.

BİR AÇIKLAMA DA BERLİN YÖNETİMİNDEN

Esed rejimi bu açıklamayı yaptığı sırada bir Türkiye çıkışı da Almanya'dan geldi.

34 askerin şehit edilmesinin ardından Türkiye, mültecilere kapıları açarak Avrupa'ya geçişleri engellemeyeceğini açıklamıştı. Bu konu hakkında konuşan Başbakan Angela Merkel'in Sözcüsü, "AB, Türkiye'den mülteci anlaşmasına saygı göstermesini bekliyor" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ise, Türkiye'nin AB krizine verdiği tepkinin bir çözüm olamayacağını savundu.

MERKEL DE AÇIKLAMA YAPTI

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İdlib'de ateşkese ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Şu anda Türkiye sınırında bulunan yüz binlerce Suriyeli için güvenli bölgeye ihtiyacımız var" dedi.

Son günlerde yaşananların AB ile Türkiye arasındaki göçmen mutabakatın ne kadar önemli olduğunu gösterdiğine işaret eden Merkel, Türkiye'nin çok sayıda mülteciyi kabul ederek önemli katkılarda bulunduğunu vurguladı.

Merkel, İdlib'de yaşananlardan dolayı Türkiye'deki durumun ciddi şekilde etkilendiğini dile getirdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 126
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    adi katil esed diger ulkeler istedigini yapinca neden sesin çıkmıyor.
    Cevapla
  • mesut 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha bir şey yapamadık.Bunlara acıma yok.Artık ilerme zamanı.
    Cevapla
  • şahin 4 yıl önce Şikayet Et
    vay çakal vay demek TÜRKİYE ye saldıracaksın sen anca zavallı sivillere zarar verirsin senden başkada bir halt olmaz
    Cevapla
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Köpek beşar havla havla. İt ürür kervan yürür.
    Cevapla
  • Cesur 4 yıl önce Şikayet Et
    Öso ya tam destege devam edilmeli istihbaratimiz ile esadin yerini tespit edip öso ile kellesini almali tum Dünyaya gostermeliyiz iran rusya abd ab apisip kalir butun oyunlari bozulur bu saskinlikla uzerine suriye de yonetim eksikligi afi altinda Turkiye taraftari yani öso komutani basa getirilmeli(gerci bizde yedigimiz kaba tukurmek cok vardir) belli bir zaman yonetim de tutulmalo gocmen suriyeliler ulkelerine donmeli ve demokrasi ile secimler yapilmali.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor