Malezya'dan 'Koronavirüs' açıklaması

Malezya Sağlık Bakanlığı adına Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından COVID-19 hakkında yapılan bilgilendirmede "Tespit edilen vaka sayısı 29 kişi olmuştur.Malezya, ilk duyulduğu andan itibaren COVID-19 virüsü ile ilgili detaylı ve titiz çalışmasını devam ettirmektedir. " denildi.

Malezya'dan 'Koronavirüs' açıklaması
Malezya'dan 'Koronavirüs' açıklaması
GİRİŞ 03.03.2020 14:19 GÜNCELLEME 03.03.2020 14:19

Malezya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle;

Malezya, ilk duyulduğu andan itibaren COVID-19 virüsü ile ilgili detaylı ve titiz çalışmasını devam ettirmektedir. Bu bağlamda şimdiye kadar toplamda tespit edilen vaka sayısı 29 kişi olmuştur. Bunlardan 22 tanesi tedavi sürecini iyileşerrek tamamlamış, kalan 7 kişinin tedavisi titizlikle devam etmekte ve yaşam tehlikesi bulunmamaktadır.

29 hastanın 15 tanesi Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı, 11 tanesi Malezya vatandaşı, 1’er tane olmak üzere ABD, İtalya ve Japonya vatandaşı şeklindedir.

Bu hastalar ile bağlantılı olarak tespit edilen 221 kişiden 2 tanesinde (ki bu 2 kişi 29 hasta içinde sayılmıştır.) virüs tespit edilmiştir. Kalan 219 şüpheliden 74 tanesi temiz çıkmış, 63 kişinin kontrol için örnekleri alınmış halde karantinada, 82 kişinin ise sonuç bekleme noktasında yine karantinada tutulduğunu belirtmek isteriz. Bu kişilerin çok büyük bir çoğunluğu birincil derecede iş ve aile yakınları olduğunu söyleyebiliriz.

Malezya, halen, Dünya Sağlık Örgütü tarafıdan bu virüs konusunda en hazırlıklı ve kontrollü ülkelerden birisi olarak tanınmaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş..."
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!