Der Spiegel açıkladı: Türkiye, bizim 7 yıldır başaramadığımız bir şeyi başardı

Alman Der Spiegel'de yayımlanan İdlib analizinde, Şam rejiminin 2011'den bu yana ilk kez bu kadar ağır kayıplar verdiği aktarılarak, Avrupa'ya ve ABD'nin eski Başkanı Barack Obama'ya sert eleştiriler getirildi. Rusya'nın 1 milyon insanı bombaladığı aktarılan yazıda, "Şimdi Türkiye, Suriye-Rusya koalisyonuna büyük bir saldırı düzenliyor. Ve Türkiye, Batı'nın yedi yıldır başaramadığı bir şeyi başarıyor" denildi.

GİRİŞ 03.03.2020 14:38 GÜNCELLEME 04.03.2020 09:35
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Haber7 / ÖZEL

 

Almanya'da yayın yapan haftalık Der Spiegel dergisinde, Suriye'nin İdlib kentinde artan gerilime dair bir analiz yayımladı.

Christoph Reuter tarafından kaleme alınan "Erdoğan saldırdı, Putin sessiz kaldı" başlıklı yazıda, "İlk olarak Rus hava kuvvetleri 1 milyon sivili bombaladı. Şimdi Türkiye, Suriye-Rusya koalisyonuna büyük bir saldırı düzenliyor. Ve Türkiye, Batı'nın yedi yıldır başaramadığı bir şeyi başarıyor" denildi.

 

"SONUNDA BUNU YAPAN TÜRKİYE OLDU"

Yazıda Avrupa'nın, İnsani İşlerden Sorumlu Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock'un "İdlib kan gölüne dönecek" uyarısına rağmen hiçbir şey yapmadığı hatırlatılarak, "Sonunda bunu yapan Türkiye oldu" denildi.

TÜRKİYE'NİN YERLİ SİLAHLARINI DA İNCELEDİ

Christoph Reuter, Türkiye'nin milli ve yerli silah hamlesini de kaleme aldı. Reuter, İdlib'de rejime yapılan operasyonların yerli üretim son teknoloji silahlarla yapıldığını belirterek, Esed güçlerine verilen zaiyatı rakamlarla anlattı.

"RUSYA SADECE İZLİYOR"

Analizi kaleme alan Reuter, iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Şam yönetiminin en ağır kayıplar verdiği dönemin şu an olduğunu kaydederek, Moskova yönetiminin ise bu durumu dışarıdan izlediği ve müdahale etmediğini belirtti.

BİR ELEŞTİRİ DE OBAMA'YA

Analizin bir bölümünde ise, ABD'nin eski Başkanı Barack Obama'nın yıllarca çok tehlikeli ve çok zor olarak reddettiği şeyin birkaç saat içinde elde edildiği aktarılırken, Obama'nın "güçlü Suriye hava savunması" sözünün hiçbir şey yapmamak için bir bahane olduğu dile getirildi.

KAYNAK: HABER7 / ÖZEL
YORUMLAR 83
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • Eyüp 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Yahudi Dergisi bizi Övüyorsa bir Bit yeniği var,Dikkatli olalım.
    Cevapla
  • katibb 4 yıl önce Şikayet Et
    işinize gelmiyor ki.. kaos sizin işiniz.. bu arada Reis çok karizma çıkmış..
    Cevapla
  • Cem 4 yıl önce Şikayet Et
    Reisim mont çok yakışmış sana. Ama bana hediye etmeni istiyorum. Adım Ozan cem. Özellikle senin giydiğini istiyorum.
    Cevapla
  • UĞUR 4 yıl önce Şikayet Et
    BENDE isterim bendeee
    Cevapla
  • Hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    adamcağızın bir montu var ona da çökmeyin birader.
    Cevapla
  • Uzaktan 4 yıl önce Şikayet Et
    Galiba pilotsunuz. Hak ettiniz. Eminim başkan bűtűn pilotlara değer verir. (Benim gibi sıradan biri isen, gene verir. Çűnkű ERDOĞAN için her ferd kıymetlidir. )
    Cevapla
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa çöküşte kedi köpek misali birbirini yiyecekler zamanla suriyede ise masraflar savas giderleri Türkiyenin üzerinde avrupa paraya tapan bi toplum para kimdeyse aç kurtlar gibi ordalar Türkiye zengin olsa emin olun yardıma koşarlardı libyaya nasıl kostular abd lafıyla bunlar böyle meziyetsiz Türkiye kendini güvene alıp kısa zamanda ab üyeliğini sonlandırmalı emin olun bi sorun cıksa Türkiyeye de saldırırlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor