Hatay gündeme gelebilir! Esed'den İdlib'i karıştıracak PKK hamlesi

Haber7 yazarı Taha Dağlı "İdlib'de PKK yokmuş, hadi çıkalım" adlı köşe yazısında, "Suriye'de ne işimiz var" diyenlere yüklendi. Muhalefetin yeni sloganı "İdlib'de PKK var mı? Yok. O halde Türkiye'nin de İdlib'de işi yok" üzerinden vuran Dağlı, PKK ile Esed'in Lazkiye'de toplantı yaptığını açıkladı. Dağlı, "İdlib'den çekilirsek sınırımızda PKK'nın terör devleti kurulur, üstüne bir de Hatay'ı gündeme getirirler" dedi.

Hatay gündeme gelebilir! Esed'den İdlib'i karıştıracak PKK hamlesi
Hatay gündeme gelebilir! Esed'den İdlib'i karıştıracak PKK hamlesi
GİRİŞ 04.03.2020 15:32 GÜNCELLEME 05.03.2020 09:12
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

İşte Taha Dağlı'nın o yazısı;

 

İdlib’de PKK var mı?

Yok.

 

O halde Türkiye’nin de İdlib’de işi yok.

Türkiye’de "savaşa hayır " diyenlerin yeni sloganı bu.

CHP’liler her gün bunu söylüyor, Kemal Kılıçdaroğlu da söyledi, "İdlib’de PKK yok, bizim orada ne işimiz var?" dedi.

Aynı kesim 2016’da Fırat Kalkanı harekatında, 2018’de Zeytin Dalı harekatında ve geçtiğimiz Ekim ayındaki Barış Pınarı harekatında da "savaşa hayır" diyor, "ne işimiz var Azez’de, Afrin’de, Fırat’ın doğusunda" diye çemkiriyordu.

Bu harekatların yapıldığı bölgelerin tamamında PKK teröristleri vardı.

Buna rağmen "ne işimiz var orada" diyorlardı.

Şimdi İdlib’e bakıyorlar, Rusya var, Esed rejimi var, İran ve İran’a bağlı militanlar var ama PKK yok.

"Hadi diğerlerinde PKK var diye giriyordunuz, bakın işte İdlib’de PKK falan yok, haydi çıkın oradan" diyorlar.

Ya yanılıyorlar ya da bile bile yalan söylüyorlar.

Evet, PKK gerçekten de şu an İdlib’de yok ama İdlib’e bir nefes kadar yakınlar.

Yarın aniden İdlib’e de girebilirler.

Dahası, bununla da kalmazlar.

Neden mi?

Özetle, izah edelim.

Suriye Gündemi adlı internet sitesinin başındaki isimlerden olan, SETA’da görevli ve Suriye sahasını Türkiye’de en yakından takip eden isimlerin başında gelen Kutluhan Görücü, Bahar Kalkanı harekatıyla birlikte köşeye sıkışan Esed rejiminin, İran devrim muhafızları kontrolünde, Lazkiye’de PYD-PKK-SDG terör örgütünün elebaşlarıyla toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu ne anlama geliyor?

Beşar Esed, 2011’den bu yana PKK-PYD’yle işbirliği halinde.

PYD teröristlerine Fırat’ın doğusundaki Haseke’yi yıllar önce anahtar teslim veren bizzat Esed’in kendisiydi.

Türkiye’nin Suriye’deki her operasyonunda, büyük darbe alan PKK-PYD teröristlerinin, ilk çaldığı kapı hep Esed’in kapısı olmuştur.

2018’de Türk askeri Afrin’e girmesin diye Esed’in çetelerini şehrin girişine getirmişler, Türkiye’nin anlık müdahalesiyle hepsi çil yavrusu gibi dağılmışlardı.

PKK ile Şam rejimi arasındaki işbirliğine 9 Ekim’deki Barış Pınarı harekatında da tanık olduk.

PKK teröristleri kaçmak zorunda kaldıkları bölgeleri Esed’in militanlarına teslim etmeye kalkmış, iki taraf bu sayede Türk askerinin Fırat’ın doğusundaki varlığını önlemeye çalışmıştı.

Bu kez Türk askeri İdlib’te, hedefte Esed’in militanları var.

Esed ne yapıyor?

Daha önce Türk askerine karşı desteklediği PKK’yı kendi yardımına çağırıyor.

Kaldı ki İdlib’in yanı başında Tel Rıfat denilen bir yer var, PKK teröristleri oradan Afrin’e sızıyor, rejimle bağlantısını da yine o nokta üzerinden rahatlıkla kurabiliyor.

Yani İdlib’miş, Azez’miş, Rasulayn’mış, fark etmiyor. Suriye’nin neresinde olursa olsun, Esed varsa, İran varsa, PKK da var ve her daim hep birlikteler, Esed demek bir bakıma PKK demek.

Türkiye İdlib’ten çekilirse insanlık dramını, katliamları, göç akınını bir kenara bırakın, PKK teröristleri Fırat’ın batısında da burnumuzun dibine kadar girecek demektir.

Türkiye İdlib’ten çekilirse PKK teröristleri Esed rejimi ve onları yöneten İran’a bağlı teröristlerle birlikte Afrin’e de oradan da Azez-Cerablus hattına sonrasında da Fırat’ın doğu yakasındaki Telabyad-Rasulayn koridoruna girecek demektir.

Yani Türkiye’nin Suriye sınırında 2016’dan bu yana terörden temizlediği sınır hattı yeniden PKK terörünün işgaline girecektir. PKK terör örgütü elebaşlarının Lazkiye’de rejim-İran buluşmasının hemen ardından sınırımızda nasıl bir terör hareketliliği yaşanmış, dikkatle bakın.

Barış Pınarı bölgesi yani Telabyad-Rasulyan hattına sızmaya kalkan 32 PKK-PYD teröristi etkisiz hale getirildi.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerine yani Azez-Cerablus ile Afrin’e sızmaya kalkan 24 PKK-PYD teröristi etkisiz hale getirildi.

Bunların hepsi dün gün içerisinde oldu.

Türkiye’nin 3 harekat sonucu terörden temizlediği Azez-Cerablus, Afrin ve Telabyad-Rasulyan bölgelerine aynı gün içerisinde, eş zamanlı olarak toplam 56 terörist sızma girişiminde bulundu.

Allah’tan Türk devleti askeriyle, istihbaratıyla sınırda teyakkuzda ki, teröristler başlarını kaldırır kaldırmaz enseleniyor.

Peki ya, CHP ile HDP’lilerin aklına uyulsa da "ne de olsa PKK yokmuş o halde İdlib’te ne işimiz var" denilse neler olur?

En kısa yoldan cevaplayalım…

Sınırımızda PKK’nın terör devleti kurulur, üstüne bir de Hatay'ı gündeme getirirler.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 38
  • Halepte bizimdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Sed Hatayi gundeme getrirmeye kalkarsa bizde 1920 misaki milli haritamizda Hatayla birlikte Halep te misaki milli sinirimizda oldugunu gundeme getirip zaten misaki millide Hatay ve Halepten elimizde olmayan Halebi esetten isteriz Hatayda Turk nufus ne kadar fazlaysa misaki millimizdeki Haleptede o kadar nufuz Turkler lehine ev eset dimyada pirince Hataya giderken eldeki bulgurdanda Halepten olma sonra Halep hakkimizi kullaniriz
    Cevapla
  • Birdost 4 yıl önce Şikayet Et
    Hatay mi dediniz ? Doğru ! Suriye'den gelmiş ve de İstanbul'da işyeri sahibi dahi ( baklavacı) olmuş biri bile çevresindekilere biz sizden HATAY'i en kısa sürede alacagiz diyen ve hala devletimizin koruması altında olan çok Suriyeli nankör ler varmış !
    Cevapla
  • Gerçeğin Sesi 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak çok acil uzun menzilli nükleer başlıklı balistik füzeler üretmek zorundayız
    Cevapla
  • Diyarbakırlı Nilay 4 yıl önce Şikayet Et
    Bebek katili diktatör esad ve suç ortağı rusya ile iran suriye'de soykırım yapiyor katliam yapıyor
    Cevapla
  • emekl 4 yıl önce Şikayet Et
    o zaman şöyle diğelim esad ve rusya iran idlibe pyd pkk yerleştirmek için bizimle savaşıyor biz ve abd buna karşı ancak abd yanımızdaysa pyd niye destekliyor vede biz madem neden pyd vurmuyoruz hatay ileride içimize gönderilen suriye gçömenlerinin sayısı doğum ve göç takviyeleriyle arttırılıp ileri bir tarihte hatay ve çevresi için mezopotomya dicle ve fırat bölgesi dahil israil abd rus ab desteğiyle talep edeceklerdir
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Dayı sen ne diyon yaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!