Milletvekillerimiz de oradaydı! Yunanistan'dan skandal Türkiye çıkışı! Ölü ve yaralılar var

Edirne Valiliği'nden yapılan son dakika açıklamasına göre; Yunan tarafından açılan ateş sonucunda 1 göçmen hayatını kaybetti, 5 göçmen de yaralandı. Valilikten yapılan açıklamada, TBMM'den gelen bazı milletvekillerinin bölgede olduğu aktarıldı. Yunanistan'ın saldırısı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da açıklama yaparken, Atina'dan konu ile alakalı skandal bir çıkış geldi.

GİRİŞ 04.03.2020 16:04 GÜNCELLEME 15.08.2020 17:52
Bu Habere 132 Yorum Yapılmış

Son Dakika Haberi: Edirne Valiliği, Pazarkule Sınır Kapısı çevresinde bulunan göçmenlere Yunan güvenlik güçlerinin silahla açtığı ateşte 1 göçmenin öldüğünü 5 göçmenin de yaralandığı açıkladı. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Acımasız olayın gerçekleştiği sırada TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile beraberindeki 8 milletvekilinden oluşan heyet de incelemelerde bulunuyordu ve heyet üyeleri bu olaya şahit oldu.

 

Edirne Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

"Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyon Başkanı Bursa Milletvekili Sayın Hakan Çavuşoğlu ile beraberindeki 8 Milletvekilinden oluşan heyet inceleme ziyareti gerçekleştirmek üzere 4 Mart 2020 Çarşamba günü ilimize gelmiştir. Program dahilinde saat 11.00'de Pazarkule Kara Hudut Kapısında Türkiye'den Yunanistan'a geçmek isteyen düzensiz göçmenlerin toplu olarak bulunduğu alanda komisyon üyelerince yapılan inceleme sırasında; Kastanies Sınır Kapısı ile Pazarkule Sınır Kapımız arasındaki bölgede bulunan göçmenlere Yunanistan polis ve sınır birliklerince ses, sis, gaz bombaları, plastik mermi ve gerçek mermiler kullanılarak ateş açılmıştır. Açılan ateş sonucunda göçmenlerden 3'ü ayağından, 1'i kasık bölgesinden, 1'i kafasından ve 1'i de göğüs bölgesine isabet eden gerçek mermi sonucu toplam 6 erkek şahıs yaralanmıştır. Göğüs bölgesinden yaralanan şu an için kimliği tespit edilemeyen erkek şahıs olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmış ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir."

Son Dakika / Yunan polisinin açtığı ateş sonucunda bazı mülteciler yaralandı...

KOMİSYON ÜYELERİ ŞAHİT OLDU

Açıklamanın devamında ise "Yaşanan olaylara Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyon üyeleri de şahit olmuştur. Yunanistan güvenlik kuvvetlerince; son kullanma tarihi 1978 yılında bitmiş gaz bombaları ile plastik mermilerin kullanıldığı müdahaleler son olarak göçmenlerin yaşam hakkını hiçe sayar bir boyuta vararak gerçek mermilerle hedef gözetmeksizin ateş açma biçimini almıştır. Meydana gelen ölüm ve yaralanma vakaları ile ilgili Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

BİR AÇIKLAMA DA SOYLU'DAN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, "Bugün 11'de Edirne Pazarkule'de 1 mülteciyi daha öldürüp 5'ini yaralayan Yunanistan, uluslararası kuralları çiğneyip insan hakları ihlallerine devam ediyor, çünkü Avrupa şımartıyor. Bunların milyonda birini Türkiye yapsa hem Avrupa hem de Avrupa'nın Türkiye'deki elemanları ayaktaydı" dedi.

ATİNA'DAN YALANLAMA

Türkiye'nin Yunanistan ile ilgili yalan haberler yaydığı iftirasında bulunan Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas skandal açıklamalarda bulundu. Petsas, "Suçlamaların hepsini kesinlikle reddediyoruz. Yunanistan'ın bir mülteciye gerçek mermi ile öldürdüğü ve sert müdahalelerde bulunduğu doğru değil" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 132
  • caner 4 yıl önce Şikayet Et
    göz göre göre yalan söylüyor bunlar nasıl insan dünyanın gözü önünde kameralar önünde işte insanlık yunanistanın onun için vatanımız ne kadar değerlidir kıymetini bilelim
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    bu AB nin iflas etmis rezil yunanilarin hayatlari yalan
    Cevapla
  • Riza 4 yıl önce Şikayet Et
    Bi tek siz insansiniz değil mi ?sizin dediğiniz her şey doğru ?
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey Rabbim! Yeryüzünde zalimlerden hiç kimseyi bırakma!
    Cevapla
  • Hamza00534 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadaki tüm medya organları herşeyi an be an kayıt ediyor bunlar kimi kandırıyor. Kıvırmayı imamoğlundan mı ögrenmişler acaba
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Video kayıtları önünüze konacak insan hakları mahkemesinde merak etmeyin. O zaman yalanlarsınız orada. Siz katil sömürgeci acımasız zihniyetsiniz.. Siz bizans oyunlarını bile geliştiren zevkle açıları izleyen bir geçmişe sahipsiniz. Atalarınız gibi katilsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama