ABD, Libya'da tarafını seçti! Sürpriz açıklama: Resmen üstünü çizdiler

ABD'nin Trablus Büyükelçiliği, "Libya'nın güvenliğini tehdit edenleri cezalandırmak" için Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile çalışacağını açıkladı.

ABD, Libya'da tarafını seçti! Sürpriz açıklama: Resmen üstünü çizdiler
ABD, Libya'da tarafını seçti! Sürpriz açıklama: Resmen üstünü çizdiler
GİRİŞ 04.03.2020 17:43 GÜNCELLEME 05.03.2020 09:11
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

ABD Büyükelçiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler nezdinde meşru UMH İçişleri Bakanı Fethi Başağa ile ABD'nin Trablus Maslahatgüzarı Joshua Harris, Trablus'ta bir araya geldi.

 

DESTEK TEYİT EDİLDİ

Harris, bu görüşmeyi, ABD'nin Libya'da kalıcı ateşkes sağlama çabalarına ve Libyalı tarafların barışçıl diyalog için bir araya gelmesine destek verdiğini teyit etmek için gerçekleştirdiğini belirtti.

 

Maslahatgüzar ayrıca Büyükelçiliğin, ABD tarafından çıkarılan; "Libya'da barış, güvenlik ve istikrarı tehdit edenlere karşı yaptırım" öngören 13726 sayılı yürütme emrinin uygulanması için İçişleri Bakanı Başağa ile çalışacağını vurguladı.

ATEŞKESİ KABUL ETMESİNE RAĞMEN SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin Nisan 2019'da başkent Trablus'u ele geçirmek için saldırı başlatmasıyla Libya yeniden şiddet sarmalına sürüklenmişti. Libyalı tarafların 12 Ocak'ta Türkiye ve Rusya'nın ateşkes önerisini kabul etmiş olmasına ve Berlin Konferansı'nda yapılan ortak ateşkes çağrılarına rağmen Hafter'e bağlı güçler ateşkesi ihlale devam ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 39
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hiçbir açıklamasına dediklerine inanılmaz. Sahada yaptıklarına direk bakın yeter. Kendi menfaatleri için hiçbir değerin önemi yoktur. Her 2 taraftan da oynarlar istediğini elde edene kadar. Bugün bunun yanındayım der. Yarın onun yanındayım der. Biz kendi gücümüzü duruşumuzu kararlılıkla göstermeye devam ettikçe her zaman geri adım atan onlar olacak.
    Cevapla
  • ÇTR 4 yıl önce Şikayet Et
    Libya yı 2 ye böldüler
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu eyvah eyvah demokrasi gidecek şimdi oraya da.
    Cevapla
  • KURT BEY 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada bizden başka delikanlı devle yok,hepsi kaypak,yalancı,haramzade,hak huhuk olmayan milletler,Rabbim onları da içimizde onlar gibi olanları da kahru perişan etsin.Amin
    Cevapla
  • HASAN 4 yıl önce Şikayet Et
    abd ye güven olmaz hafteri çizdim der ama perde arkaından hafterle çalışır ki eğer hafteri ortadankalkmaz ise bilnki abd onunla çalışıyordur zira serrac hükümeti ile türkiyenin bir anlaşması var bu anlaşma türkiyenin elini güçlendiren bir anlaşma abd bunu istemez eli güçlenen türkiye abd ye kafa tuttan türkiye demektir çünki somalide önce ülkeyi böldüler sonra beşiri devirdiler bolivya venezuella daha dün gibi olayları hatırlayın maduro zor güç isyanı bastırdı bolvya devlet başkanı ise devrildi halbuki bir hafta önce orada hür kuş bir tanıtım uçışu yapmış ve beğenilmiş sipariş vermek üzerelerdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak