Faslı uzman Said es-Sıddiki: Türkiye, Fas'ın müttefikidir

Faslı uluslararası ilişkiler uzmanı Said es-Sıddiki, Türkiye'nin Fas'ın müttefiki olduğunu belirterek, Türklerin Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleriyle ilişkilerinde Osmanlı mirasını sürdürdüklerine dikkati çekti.

Faslı uzman Said es-Sıddiki: Türkiye, Fas'ın müttefikidir
Faslı uzman Said es-Sıddiki: Türkiye, Fas'ın müttefikidir
GİRİŞ 06.03.2020 22:28 GÜNCELLEME 06.03.2020 22:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fas'ın Fes kentindeki Sidi Muhammed bin Abdullah Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler Profesörü Sıddiki, Fas merkezli internet sitesi Banassa'da yayınlanan makalesinde, Türkiye ile Fas arasındaki ilişkilerin Osmanlı döneminden bu yana işbirliği üzerine inşa edildiğini kaydetti.

Türkiye'nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki tüm ülkelerle ilişkilerinde Osmanlı mirasının mevcut olduğunu vurgulayan Sıddiki, "Türkiye diğer Mağrip ülkeleriyle ilişkilerinde Osmanlı mirasını göz önünde bulundurarak bu ülkelere karşı belli bir sorumluluğu varmış gibi davranıyor. Bu faktör, Fas ve Türkiye arasındaki gelecekteki siyasi ilişkilerin doğası üzerinde önemli bir etkiye sahip olacaktır. Bu nedenle Türkler, Fas'ın müttefikidir." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Hizli 4 yıl önce Şikayet Et
    Profesorun ne dediginin bir onemi yok. Su anda bize destek veriyorlar mi, bu onemli. Vermiyorlar. Konu kapanmistir. Artik musluman kardesler hayalinden vazgecip mevcut statukodan nasil daha cok kendimize pay cikartabiliriz bunu dusunmeliyiz. Mesela gidip Hafter ile anlasalim, deniz sinirlari anlasmasinin gecerli olmasi sarti ile bir sekilde.
    Cevapla
  • koray derik 4 yıl önce Şikayet Et
    bir belgeselde bir kuzey afrika ülkesi için osmanlı 300 sene hükmetti sömürgeci 150 sene hükmetti osmanlının dili yok sömürgecinin dili var ifade edilmişti.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır