"Esed ve Rusya kazanamayacak" dedi ve çizgiyi çekti: Bu konuda Türkleri yüzde yüz destekliyoruz

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ''Rusların ve Esed'in İdlib'de kazanacağına inanmıyorum'' dedi. "Rusya'yı ABD'nin uzlaşı için sunduğu bütün tekliflerini reddettiğini ve askeri zafer için bastırdığı belirten Jaffrey,''Türklerin söylediği ve bizim de yüzde yüz desteklediğimiz konu artık bu tür ateşkeslerin olamayacağıdır" dedi.

"Esed ve Rusya kazanamayacak" dedi ve çizgiyi çekti: Bu konuda Türkleri yüzde yüz destekliyoruz
"Esed ve Rusya kazanamayacak" dedi ve çizgiyi çekti: Bu konuda Türkleri yüzde yüz destekliyoruz
GİRİŞ 07.03.2020 00:51 GÜNCELLEME 07.03.2020 00:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Jeffrey CBS News'e verdiği mülakatta Suriye'nin kuzey batısında idlib'deki son gelişmeleri değerlendirdi. 

"TÜRKLERİ YÜZDE YÜZ DESTEKLİYORUZ"

Rusya'yı ABD'nin uzlaşı için sunduğu bütün tekliflerini reddettiğini ve askeri zafer için bastırdığı belirten Jaffrey,''Türklerin söylediği ve bizim de yüzde yüz desteklediğimiz konu artık bu tür ateşkeslerin olamayacağı. Ateşkesin gerçek ve kalıcı olması gerek. Sahada kimsenin ihlal etmediği bir hat olmalı.'' dedi. 

"TEHLİKELİ VE JEOSTRATEJİK TIRMANIŞ SÖZ KONUSU"

İdlib'de insani felaketin de ötesinde bir durumdan söz eden Jeffrey, ''Tehlikeli ve jeostratejik tırmanış söz konusu ve bu ateşkes ile kontrol altına alınması gereken tehlikeli uluslararası bir durum.'' değerlendirmesinde. bulundu. 

Suriye'de rejimin daha önce Rusya'nın yardımıyla muhaliflerin elindeki yerleri aldığı ancak İdlib'in farklı olduğunu söyleyen Jeffrey, şöyle devam etti: 

''Rusların ve Esed'in İdlib'de kazanacağını düşünmüyorum ve bunun sebebi de Türkler geri çekilemez, yoksa 4 milyon Suriyeli mülteciye bir 3 milyon daha eklenecek ve bunu fiziksel olarak kaldıramazlar. Sınırda gördüğümüz de buydu ve bununla başa çıkmalarının mümkün olduğunu düşünmüyorum. Bu nedenle bu saldırıyı durdurmak için askeri güçlerini önemli ölçüde kullanmak zorunda kalacaklar.'' 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • kayı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir bitmediniz gitti. Yeter artık çekin kirli ellerinizi bu coğrafyadan. Binlerce km öteden zaten bizim kara kaşımız kara gözümüz için geldiniz değil mi!
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Aşağılık savaş çığırtkanı, rusya ya da iranla savaşalım diye biryerlerini yırtıyor namussuzlar.
    Cevapla
  • Bedri tekbaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar laf edip bu kadar boş konuşmak da ayrı bir meziyet sa gerek...
    Cevapla
  • Dermanbey 4 yıl önce Şikayet Et
    Yani yeter artik iraktan sonra Suriyeyide bolelimde su amacimiza ulasalim yormayin bizi daha fazla demek istemis bey efendi,, Yuce Rabbimizinde bir Plan i var elbette,bu Dunyada insanlarda canlilarda sahipsiz deyil sukur.. zaman bize gosterecek dogrulari..
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Kalleş abd...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı