ABD'den yeni açıklama: Ruslar ve Esed, İdlib'de kazanamaz sebebi ise Türkler...

Son dakika haberi: ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ''Rusların ve Esed'in İdlib'de kazanacağına inanmıyorum'' dedi. Jeffrey CBS News'e verdiği mülakatta Suriye'nin kuzey batısında idlib'deki son gelişmeleri değerlendirdi.

ABD'den yeni açıklama: Ruslar ve Esed, İdlib'de kazanamaz sebebi ise Türkler...
ABD'den yeni açıklama: Ruslar ve Esed, İdlib'de kazanamaz sebebi ise Türkler...
GİRİŞ 07.03.2020 07:29 GÜNCELLEME 07.03.2020 15:19
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Rusya'yı ABD'nin uzlaşı için sunduğu bütün tekliflerini reddettiğini ve askeri zafer için bastırdığı belirten Jaffrey, ''Türklerin söylediği ve bizim de yüzde yüz desteklediğimiz konu artık bu tür ateşkeslerin olamayacağı. Ateşkesin gerçek ve kalıcı olması gerek. Sahada kimsenin ihlal etmediği bir hat olmalı.'' dedi. 

 

 

İdlib'de insani felaketin de ötesinde bir durumdan söz eden Jeffrey, ''Tehlikeli ve jeostratejik tırmanış söz konusu ve bu ateşkes ile kontrol altına alınması gereken tehlikeli uluslararası bir durum.'' değerlendirmesinde. bulundu. 

"RUSLAR VE ESED İDLİB'DE KAZANAMAZ SEBEBİ DE TÜRKLER"

 

 

Suriye'de rejimin daha önce Rusya'nın yardımıyla muhaliflerin elindeki yerleri aldığı ancak İdlib'in farklı olduğunu söyleyen Jeffrey, şöyle devam etti: 

''Rusların ve Esed'in İdlib'de kazanacağını düşünmüyorum ve bunun sebebi de Türkler geri çekilemez, yoksa 4 milyon Suriyeli mülteciye bir 3 milyon daha eklenecek ve bunu fiziksel olarak kaldıramazlar. Sınırda gördüğümüz de buydu ve bununla başa çıkmalarının mümkün olduğunu düşünmüyorum. Bu nedenle bu saldırıyı durdurmak için askeri güçlerini önemli ölçüde kullanmak zorunda kalacaklar.'' 

"TÜRK ASKERLERİNİN RUS UÇAĞI TARAFINDAN BOMBALANDIĞINA İNANIYORUZ"

İdlib'de 34 Türk askerlerinin hayatını kaybettiği saldırılara ilişkin ise ''Türk unsurlarının büyük ihtimal Rus uçağı tarafından bombalandığına inanıyoruz.'' dedi.

Türkiye ve Rusya'nın karşı karşıya gelmesinin ise bölgede tehlikeli bir gerginlik yaratacağını belirten Jeffrey, ''Bugün esasen bir NATO ülkesi, İdlib'de sahada Rus danışman ekipler, vekaletleri, Suriye ordusu, Hizbullah ve İran Devrim Muhafızlarının unsurlarlarıyla karşı karşıya.'' diye konuştu. 

YORUMLAR 63
  • sözcü 4 yıl önce Şikayet Et
    kefere amerika gaza getiriyor herhalde biz olmadan rusya esed kazanamaz demek istiyorr topunuz gelin zaten hep berabersiniz
    Cevapla
  • muammer 4 yıl önce Şikayet Et
    duran saatlar günde iki kez,gavurlarda hayatlarinda bir kez doğru söylerler.
    Cevapla
  • Mardinli Nurgül 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak çok acil uzun menzilli nükleer başlıklı balistik füzeler üretmek zorundayız
    Cevapla
  • Niko 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim içimdzdeki istemiyrikler inatla her şeyin zıttıniı söyleyenler biz bunu söyleyince inanmıyorlar şimdi ABD li yetkili söyledi hepsi inanacak içimizdeki ABD liler kime karşı mücadele veriyoruz rusya ve iran ikiside kadim devlet artı toplama şia milizlere lübnan afganistan ve suriye ordusuna karşı
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir nato ülkesi orda saydığın kansızlarla karşı karşıya da nato nerde kanı bozuk alçak...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?