Almanya'dan 'göçmen çocuk' kararı: Yunanistan'dan alacaklar

Mülteci krizinin tekrar gündeme geldiği bu dönemde Almanya, Yunanistan'dan 1000 ile 1500 göçmen çocuğunu ülkeye alma kararı verdi. Öte yandan Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti, Yunanistan-Türkiye sınırında görev yapan Alman polislerin sayısını artırmaya hazırlanıyor. Eyalet Başbakanı Laschet, 2015 yılındakine benzer bir göç dalgasına izin verilmeyeceğini ifade ederek, "Erdoğan'ın yaptığı kabul edilemez" dedi.

GİRİŞ 09.03.2020 09:43 GÜNCELLEME 10.03.2020 13:42
Bu Habere 219 Yorum Yapılmış

Suriye'nin İdlib kentinde yaşanan kriz sebebiyle Ankara, ülkedeki mültecilere Avrupa'nın kapılarını açarak geçişlere engel olmayacağını duyurdu.

 

Yunanistan sınırında gerginlik ve göçmen akını her gün artarken, AB panik halinde Atina yönetimine destek çıkmaya çalışıyor.

Bu gelişmelerin gölgesinde Almanya'da koalisyon hükümeti önemli bir karar aldı.

 

SADECE 1500 ÇOCUK ALINACAK

Pazar gecesi 7 saat süren toplantının ardından Koalisyon Komitesi, Berlin yönetiminin bir AB eyleminin parçası olarak 1000 ile 1500 çocuğu Yunan mülteci kamplarından alması gerektiğine karar verdi. 14 yaşından küçük kız ile erkek çocukları ve ciddi bir hastalık nedeniyle acil tedaviye ihtiyaç duyan çocukların öncelikli olarak alınması planlanıyor. Karar, Başbakan Angela Merkel'in koalisyon üyeleriyle yaptığı görüşmenin ardından alındı.

Türkiye-Yunanistan sınırındaki insanlık dramından en çok çocuklar ve yaşlılar etkileniyor...

BİR KARAR DA KORONA İÇİN

Anlaşma belgesine göre; aynı zamanda Almanya'nın merkez sol koalisyonu, 2024 yılına kadar kamu harcamalarını 12.4 milyar euro artırmayı ve şirketlerin koronavirüsten daha az etkilenmeleri için alabilecekleri desteklere erişimlerinin kolaylaştırılması kararını aldı.

Armin Laschet

YUNANİSTAN'A POLİS DESTEĞİ: ERDOĞAN'IN YAPTIĞI KABUL EDİLEMEZ

Almanya'nın eyaletlerinden Kuzey Ren-Vestfalya (KRV), Yunanistan-Türkiye sınırının güvenliğine katkıda bulunmak için bölgede görev yapan polis sayısını artırmayı hedefliyor. Alman haber ajansı dpa'nın KRV hükümetine yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre; KRV Eyalet Başbakanı Armin Laschet, konuyu yarın Berlin'de bir araya geleceği Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşecek. Hazırlanan plana göre Laschet, Türkiye sınırında görev yapan Alman polis sayısını kısa vadede altıdan 12'ye çıkarmayı, daha sonra da bu sayıyı birkaç misli artırmayı istiyor. İlgili planın polis desteğinin yanında insani yardımların da artırılmasını öngördüğü öne sürülüyor.

2015 yılındakine benzer bir göç dalgasına izin verilmeyeceğini ifade eden Laschet, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, sığınmacıların sırtından siyaset yapması kabul edilemez" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 219
  • ismail hakki efendi 4 yıl önce Şikayet Et
    52 yildir avrupadayim yasim 68 gördugum kadariyla inac ve kulturune sahip olan saglam aileler birseyler veriyor cocuklarina ama bunlara atopte olan aileler cok var yillar sonra cogu kaybolur allah yardimcimiz olsun
    Cevapla
  • ozkayalar 4 yıl önce Şikayet Et
    çocuklarıda alıp Hıristiyan ve dunkof zihniyetiyle yetiştirecekler.amaçları bu.
    Cevapla
  • bozok 4 yıl önce Şikayet Et
    ya bizden gitti deilen 150 bin kişi nerde o zaman anlamadım gitti mi gitmedi mi
    Cevapla
  • Saim 4 yıl önce Şikayet Et
    Çünki almanyada genç nüfus azaldı.o çocuklar almanlaştırılacak.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    avrupada genç ve cocuk nüfus sayisi azaldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı