KKTC Polisi ile BM askerleri arasında sınır gerginliği

Kıbrıs Rum kesimi Bakanlar Kurulu’nun koronavirüs nedeniyle kuzey ile güney arasındaki geçişleri sağlayan 4 sınır kapısının kapatılması sonrası gerginlik sürüyor.

GİRİŞ 09.03.2020 12:53 GÜNCELLEME 09.03.2020 15:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

KKTC’de bugün, kapatılan kapılardan biri olan Lokmacı’da KKTC polisi ile BM askerleri arasında gerginlik yaşandı. BM askerleri, kapıların kapatılmasını protesto etmek amacıyla bugün yapılacak eylem öncesinde, Türk sınır kapısı önünde önlem almak istedi. Bu durum, KKTC polisinin tepkisini çekti.

 

KKTC polis yetkililerinin, 'burası bizim toprağımız, yeşil hatta çekilin' uyarısına olumsuz yanıt veren BM askerleri, sınırda bulunan KKTC polisi tarafından bölgesine kadar itildi. O anlar ve yaşanan arbede kameralara yansıdı.

Kapıların açılmasına izin verilmediği sürece gösterilerine devam edeceklerini belirten eylemciler, “Kıbrıs’ta barış engellenemez. Yaşasın birleşik federal Kıbrıs” sloganları attı. Öte yandan 29 Şubat’ta Lokmacı, Derinya, Bostancı ve Lefke kapılarını korona virüsü salgını gerekçesiyle kapatma kararı alan GKRY Bakanlar Kurulu'ndan, yarın açılması planlanan kapılarla ilgili sürenin uzatılması yönünde karar çıkarılacağı düşünülüyor.

KAYNAK: DHA, İHA
YORUMLAR 2
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Sıkınn kafalarını yere vurun ... Alçaklık bir yere kadar
    Cevapla
  • altair 4 yıl önce Şikayet Et
    yollayın 500 tane pöh yada jöh halletsin gelsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi