Trump'ın kararı sonrası ABD'de koronavirüs skandalı! Türkiye'yi kullandılar! Çok sert tepki

ABD'nin seyahat kısıtlaması kararı Türkiye'yi kapsamazken, NYT'nin haberinde İstanbul'dan cami fotoğraflarının kullanılması büyük tepki çekti. CNN ve BBC'nin de koronavirüs haberlerinde İstanbul'u kullandığı görüldü.

Trump'ın kararı sonrası ABD'de koronavirüs skandalı! Türkiye'yi kullandılar! Çok sert tepki
Trump'ın kararı sonrası ABD'de koronavirüs skandalı! Türkiye'yi kullandılar! Çok sert tepki
GİRİŞ 12.03.2020 11:45 GÜNCELLEME 12.03.2020 15:49
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

ABD, coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle önlemlerini artırdı. Başkan Donald Trump, cuma gecesinden itibaren Avrupa’dan gelen tüm seyahatleri 30 gün boyunca askıya alacaklarını açıkladı. Trump, İngiltere ve Türkiye'nin ise seyahat yasağından muaf tutulduğunu bildirdi.

 

TÜRKİYE İÇİN KİRLİ ALGI OPERASYONU

Seyahat kısıtlaması getirilen ülkeler arasında Türkiye bulunmazken, ABD merkezli New York Times (NYT) gazetesi, algı operasyonuna soyundu.

 

İSTANBUL'DAN CAMİ FOTOĞRAFI KULLANDILAR

NYT'nin internet sitesinde, "ABD, Avrupa'dan çoğu seyahati askıya aldı" başlığıyla verilen haberin fotoğrafında, İstanbul'dan bir cami yer aldı.

BAKAN VARANK ÇOK SERT ÇIKTI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ABD'nin koronavirüse karşı aldığı uçuş yasağını Türkiye fotoğrafını kullanarak servis eden New York Times'a tepki gösterdi. Varank, "Çin'de ortaya çıkıp Avrupa'dan dünyaya yayılan bir virüs. Virüsten korunmak için Avrupa'dan uçuşu yasaklayan bir ABD. Bu haberi, uçuş yasağı listesinde dahi olmayan Türkiye fotoğraflarıyla veren Batı medyası. Koranavirüs gibi bu zihniyetin de karantinaya alınması gerekiyor" dedi.

NYT'nin yanı sıra BBC ve CNN International'da da konu ile alakalı olmasa bile, koronavirüs haberlerinde İstanbul'daki camiler kullanıldı.

YORUMLAR 46
  • osmanoğlu2023 4 yıl önce Şikayet Et
    corona virüsünün bile neden kendilerini seçtiğini sorgulamaları yerine bizimle uğraşmaları kıs kanç lık la rın dan dır! fakat bilmezler! onlara cahil zalim ve nankör olduklarını bildirmediğimiz için bize her türlü hareketi yapmaları doğaldır çünkü kendilerinin hayvandan gelme olduklarını itiraf ediyorlar biz ise eşrefi mahluk olduğumuzu iddia ediyoruz dolaysıyla farklılığımızı uygulama nezaketiyle değil gerektiğinde kudretimizle gösrermeliyiz! yeryüzünde kargaşa çıkardıkları için televizyonlarını en azından evlerine göndermemiz fenamı olur?
    Cevapla
  • hsn 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu işte Arabistan ve isRail aklı vardır
    Cevapla
  • TEKZİP 4 yıl önce Şikayet Et
    tekzip yaptırın ve avrupalıların türkiyeye gelmesine ve türkiye üzerinden abd ye gitmelerine izin vermeyin. hem göçmenleri anlarlar belki böylece biraz.
    Cevapla
  • Tayfun 4 yıl önce Şikayet Et
    Onlara eninde sonunda Zebaniler gerçek virüs nasılmış ve karantina nasıl olurmuş gösterecek. Yinede Rabbim hidayet versin, bizide ayırmasın
    Cevapla
  • Baki 4 yıl önce Şikayet Et
    Korona virüs ve diğer hastalıklar çıksa çıksa sizin kiliselerinizden budist tapınaklarından çıkar camilerden değil namussuz trump
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler