Trump'ın koronavirüs testi negatif çıktı

Çin'de ortaya çıkan ve Türkiye dahil 120'dan fazla ülkeye yayılan coronavirüs durdurulamıyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın virüs testi negatif çıktı. Yunanistan'da ölü sayısı artarken, 5 ülke tüm sınırlarını yabancı ülkelere kapattı. İşte koronavirüste bugün yaşanan gelişmeler...

GİRİŞ 14.03.2020 16:13 GÜNCELLEME 17.03.2020 15:01
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle can kaybı 5 bin 500'e dayandı.

 

Dünya genelinde 5 bin 429 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı da 145 bin 369'a çıktı. Hastalığa yakalanan ve iyileşenlerin sayısı ise 71 bin 689..

 

Koronavirüste gün içinde yaşanacak tüm gelişmeleri bu haberimizden takip edebilirsiniz;

- Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Trump'ın corona virüs testinin negatif çıktı.

- Corona virüsü dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Hastalığın merkezi haline gelen İtalya'da bugün 175 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Toplam ölüm sayısı 1441'e yükselirken bugün açıklanan yeni vaka sayısı 3497 oldu. Yeni vakalarla birlikte ülkedeki toplam vaka sayısı 21157'ye yükseldi.

-BAE, Türkiye dahil çok sayıda ülkeye uçuşları duyurdu.

- İspanya,  bütün ülkenin karantinaya alındığı duyurdu.

- İran'da hayatını kaybedenlerin sayısı 97 kişi artarak 611'e yükseldi

- Namibya'da ilk koronavirüs vakası tespit edildi.

- İsviçre'nin Cenevre kentinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı 32 yaşındaki kadının hayatını kaybettiği bildirildi. İsviçre'de ilk kez bu yaşta bir kişinin koronavirüsten öldüğüne dikkati çekildi. İsviçre Federal Halk Sağlığı Ofisinin verilerine göre, ülkede Kovid-19 vaka sayısı bin 1125 ölü sayısı ise 7...

ÖLÜ SAYISI ARTTI

- Yunanistan'da koronavirüs salgını nedeniyle üçüncü ölüm gerçekleşti.

- Japonya'da coronavirüs vakaları bin 423'e ulaşırken, ölü sayısı da 28'e yükseldi.

BEŞ ÜLKE, ÜLKELERİNE GİRİŞİ YASAKLADI

- Çekya 16 Mart'tan itibaren yabancı ülke vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklama karar aldı. Asya ülkesi Hindistan artan coronavirüs salgının ardından ülkeyi beş hafta boyunca ziyarete kapattı. 1,3 milyar nüfuslu ülkede, Yeni Delhi hükümeti Hindista'ı turistlere kapattı. Yasak çerçevesinde var olan vizeler de 15 Nisan'a kadar iptal edildi. Polonya, coronavirüsünün yayılmasını önlemek amacıyla 15 Mart Pazartesi itibarıyla tüm sınırlarını kapatma kararı aldı. Moldova yönetimi, 15 Mart'tan itibaren yabancı ülke vatandaşlarını ülkeye almama kararı aldı. Ukrayna da, koronavirüsün yayılmasını engelleme önlemleri kapsamında yabancı ülke vatandaşlarına sınırlarını geçici olarak kapatıyor. Virüs tespit edilen 3 kişiden 1'inin hayatını kaybettiği ülkede uluslararası yolcu hava ulaşımı da tamamen durduruluyor.

- Güney Amerika ülkesi Uruguay'da, ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının görüldüğü açıklandı. Uruguay Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkeye 3-6 Mart tarihlerinde İtalya'nın Milan kentinden gelen 4 kişide Kovid-19 tespit edildi. Virüs taşıyan kişilerin sağlık durumunun stabil olduğu ve gözetim altında oldukları belirtildi.

- Brezilya'nın ABD büyükelçisi Nestor Forster'da koronavirüs tespit edildi.

AVRUPA'DA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

- İtalya'da ölü sayısı 1266'ya, İspanya'da 120'ye Fransa'da ise 79 yükseldi.

- ABD'de teyit edilen vaka sayısının 1700'e yaklaştığı, ölü sayısının ise 41 olduğu belirtildi.

- Güney Kıbrıs Rum Kesiminde 7 kişide daha korona virüs tespit edildi. Böylelikle toplam vaka sayısı 21 oldu.

- Batı Afrika ülkesi Moritanya ilk virüs vakasını bildirdi. Moritanya Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 9 Mart’ta başkent Novakşot'a gelen ve o tarihten bu yana karantinada tutulan bir Avrupa ülkesi vatandaşında dün yeni tip koronavirüs olduğu belirlendi.

- Suudi Arabistan yarından başlamak kaydıyla, coronavirus nedeniyle uluslararası uçuşları 2 hafta süreyle askıya aldı.

- Çin genelinde son 24 saatte sadece 13 kişi hayatını kaybetti. Ülkede Kovid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 193'e çıktı.

BEYAZ SARAY DOKTORUNDAN AÇIKLAMA

- ABD Başkanı Donald Trump'ın koronavirüs tespit edilen kişilerle el sıkışması dünya gündemini fazlasıyla meşgul ederken, Beyaz Saray doktorundan önemli bir açıklama geldi. Doktor Sean P. Conley, başkanın virüse yakalananlarla kısa temas kurduğunu, karantinaya alınmasına gerek olmadığını, virüs semptonlarını da göstermediği için koronavirüs testi yaptırmasına da gerek olmadığını söyledi.

İLK ÖLÜM

- Ekvador Sağlık Bakanı Catalina Andramuno, Kovid-19 nedeniyle 70 yaşındaki bir kadın hayatını kaybettiğini duyurdu. Andramuno ayrıca 3 yeni koronavirüs vakası daha görüldüğünü ve Ekvador’daki Kovid-19 vakalarının sayısının 23'e yükseldiğini söyledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 68
  • Dua Ordusunda Er 4 yıl önce Şikayet Et
    ey bati.Muslumanlari oldureyim derken Siz de yem oldunuz.Alma mazlumuz ahini,cikar aheste aheste.
    Cevapla
  • ishak 4 yıl önce Şikayet Et
    dünyada sefil aç bırakılmış insanlar inim inim inlerken . Allah onların intikamını almazmı sanıyorsunuz...
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlarin şer olarak gordugunde hayır, hayır gordugunde şer çıkabilir pekala.
    Cevapla
  • Uruz bey 4 yıl önce Şikayet Et
    idlibin Filistin'in doğu Türkistan ın keşmirin arakanın vs. intikamı. Rabbimin takdirine kurban.
    Cevapla
  • bebeto 4 yıl önce Şikayet Et
    Depremler kimin intikami ??
    Cevapla
  • Murathan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu olay ülkeler üstü küreselcilerin oyunu tedaviside ellerinde vardır zaten hedeflerine ulaşınca durur umarım çok ölüm olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!