Koronavirüste en kötü gün! Çin bile böylesini yaşamamıştı

Çin'de ortaya çıkan ve Türkiye dahil 120'dan fazla ülkeye yayılan coronavirüs (Covid-19) durdurulamıyor. DSÖ, salgının merkezinin artık Avrupa olduğunu duyururken, İtalya'dan gelen "bir günde 368 kişi öldü" açıklaması koronavirüste en kötü günün yaşanmasına sebep oldu. Zira Çin'de bile, bir günde en fazla ölüm vakasının yaşandığı 23 Şubat'ta 150 kişi hayatını kaybetmişti.

Koronavirüste en kötü gün! Çin bile böylesini yaşamamıştı
Koronavirüste en kötü gün! Çin bile böylesini yaşamamıştı
GİRİŞ 14.03.2020 13:38 GÜNCELLEME 16.03.2020 09:07
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını hızla yayılmaya devam ediyor.

 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Çin'de vaka ve ölü sayısının kademeli olarak azalmasını ve Avrupa'da da tam tersi hızla artmasını göz önüne alarak, virüsün merkez üssünün artık Avrupa olduğunu açıkladı.

İTALYA'DA ÖLÜ SAYISI BİR GÜNDE 368 ARTTI

 

İtalya'dan dün akşam saatlerinde gelen bir haber herkesi dehşete düşürdü. Kovid-19'da ölenlerin sayısı bir günde 368 kişi artarak 1807'ye yükseldi.

ÇİN'DE 22 OCAK İLE 13 MART TARİHLERİ ARASINDA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISINI GÖSTEREN TABLO

ÇİN'İ SOLLADI

İtalya'da bir gündeki bu artış, virüsün ortaya çıktığı Çin'i bile geride bıraktı. Her ne kadar bazı kesimler Pekin yönetiminin gerçek rakamları açıklamadığını iddia etse de, resmi açıklamalar baz alındığında; Çin'de virüsün ortaya çıktığı ilk günden bu güne kadar geçen zamanda, bir günde en fazla ölümün olduğu tarih 23 Şubat 2020. Bu tarihte Çin'de virüs salgını sebebiyle sadece 150 kişi hayatını kaybetti.

İKİNCİ İTALYA: İSPANYA

İtalya, Avrupa'da virüsün kontrolsüz olarak yayıldığı ilk ülke olmuştu. Çizme zor günler geçirirken, Avrupa'da salgının kontrol edilemediği ikinci ülke İspanya oldu. İspanya'da şu anda ölü sayısı 122, vaka sayısı ise 4 bin 300... Ancak dün açıklama yapan İspanya Başkanı Pedro Sanchez, ülkede 15 günlüğüne OHAL ilan ederek, vaka sayısının 10 bini geçmesini beklediklerini söyledi.

KAYNAK: HABER7 / ÖZEL
YORUMLAR 42
  • Acı gercek 4 yıl önce Şikayet Et
    ŞIRK virüsten daha tehlikeli . şirke karsi tedbirimizi alalim
    Cevapla
  • hakmyemez 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ü teala insanlari ve cin lileri kendine ibadet ve kulluk icin yaratti imani olmayan veya zayif olanlar virüs den ölümden korkacaklarina ALLAH in azabindan günahlarindan korksalar tövbe etseler daha iyi olur vakit var iken
    Cevapla
  • Kelo 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin ölüsünü gömmeye vakit bulamadı
    Cevapla
  • Abidin 4 yıl önce Şikayet Et
    Hastalıktan ölen belki 3-5 kişidir. Diğer ölenlerin hepsini kobay hayvanı gibi kullanıyorlar. Aşı geliştirmek için kullanıyorlar... sınırsız kaynak var. Avrupa devletleri bunun için fazla önlem almıyor. Virüse karşı aşıyı bulmaları için daha çok hastalığı kapmış insanlara ihtiyaç var. Sakın hastahaneye gidip kontrol yaptırmayın. Virüs kapmışsın deyip seni kobay hayvanı gibi kullanırlar. İ
    Cevapla
  • Orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Çinlilerin yalanlarina ne inaniyorsunuz..Çin en fazla gunde 150 kisi dediyse bunu 10 la carpip 1500 kisi olarak kabul edebilirsiniz..1.4 milyar kisilik Çinde gunde maksimum olen kisi sayisi 150 kisiyse ,59 milyonluk italyada 250 kisi hic inandirici gelmedi bana...En az 20 kat daha fazladir çinde.
    Cevapla
  • Emrah 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle katılıyorum size
    Cevapla
  • Müteharrir 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin ve iran dünyanın en yalancısı tipkı kılıçdaroğlu
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!