Koronavirüste flaş gelişme! Yeni açıklama: Binlerce kişi Türkiye'ye gönderilecek

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya'daki Türklerin duruma ilişkin olarak, "Birkaç bin Türk yarın uçaklarla Türkiye'ye gönderilecek" dedi. Konu ile alakalı bir açıklama da, Paris Büyükleçisi İsmail Hakkı Musa'dan geldi. Musa, Fransa'dan 300 kadar vatandaşın Türkiye'ye geleceğini ve zorunlu karantinaya tabi tutulacağını söyledi.

GİRİŞ 16.03.2020 14:13 GÜNCELLEME 17.03.2020 15:01
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

NTV'ye telefonla bağlanarak açıklamalarda bulunan Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya'daki durum hakkında bilgi verirken, ülkedeki Türklerin Türkiye'ye dönüşünü 17 Mart saat 24.00'a kadar tamamlayacaklarını belirtti.

 

Listelerin güncellediğini söyleyen Aydın, Türkiye'ye birkaç bin kişinin döneceğini ve bunların hemen karantinaya alınacağını dile getirdi.

Büyükelçi, ülkeye döneceklerin öğrenci ve turistik gezi için Almanya'da bulunan kişiler olduğunu kaydetti.

 

Bunun bir "tahliye operasyonu" olduğunu anlatan Büyükelçi Aydın, bu akşam saat 17'ye kadar başvuruları kabul ettiklerini bildirdi.

FRANSA'DAN DA VATANDAŞLARIMIZ TÜRKİYE'YE GELİYOR

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Fransa'da toplu ibadete kısıtlama getirildi. Musa, ülkede ölenlerin sayısı 127'ye yükseldiğini söyledi.

Musa, "Türklerin tahliye ile ilgili çalışmalar başlatıldı. Türkiye'ye dönmek isteyen 300 kadar vatandaşımız var. Bugün de saat 17'ye kadar başvurular alınacak. Yarın da belirlenecek saatlerde Türkiye'ye gönderilecek" dedi.

Musa sözlerinin devamında, "Fransa'dan kalkış sırasında herhangi bir kontrol yapılmayacak. Esas karantina Türkiye dönünce olacak ve 14 gün boyunca gözetim altında kalacaklar. Yani zorunlu karantina süresi var. Belli ölçüde bu caydırıcı olan bir unsur. Bazı vatandaşlarımız bunu duyunca vazgeçti " ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7, NTV
YORUMLAR 94
  • karadeniz 4 yıl önce Şikayet Et
    İki gün önce dönseydim uçuş vardı dönebilirdim. O zaman vatandaş oluyorumda, özbekistanda çalışan bizlere hiçbir duyuru yapılmadan uçuşlar iptal edildiği için burada çaresiz kalınca vatandaşlıktanmı çıktık. Karşı çıkanlar, yarın sizin başınıza neler gelir bilmiyorsunuz, biraz insanlık....
    Cevapla
  • karadeniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde Özbekistan da çalışıyoruz. Çok ilginç yorumlar var. İnsanlıkmı öldü. Burada bile bölünebiliniyoruz. Yurt dışındakilerini istemeyenler, siz ve aileniz ayrı ayrı yerlerde olsaydınız ne düşünürdünüz? Her türlü karantinaya razıyız.
    Cevapla
  • ilanmatik 4 yıl önce Şikayet Et
    ne işleri var vatanını milletini seven gelmez orada kalır.
    Cevapla
  • Antikorona 4 yıl önce Şikayet Et
    Getirmeyin Türk diye ölümü ülkeme sokmayın. Binlerce masumun kanına girmeyin. Kalsınlar. Kapatın uçuşları kapatın kapıları. Şimdiye kadar nerde iseler orada kalsınlar
    Cevapla
  • Mskbule 4 yıl önce Şikayet Et
    Yolculuklar yasaklansın Türkiye içi yolculuklarda yasaklansın vürüsü otobüslerde kapıp gelmesinler herkes olduğu yerde kalırsa bizler de onlarda güvende olurlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı