Merkel: Böyle bir olayla ilk kez karşılaşıyoruz

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkede 17 kişinin hayatını kaybettiğikoronovirüs (Kovid-19) ile ilgili alınan tedbir ve yeni yürürlüğe girecek uygulamalar hakkında bilgi verdi. Merkel, "Almanya'da böyle bir olayla ilk kez karşılaşıyoruz. Ancak tedbirler alınmalı" dedi.

Merkel: Böyle bir olayla ilk kez karşılaşıyoruz
Merkel: Böyle bir olayla ilk kez karşılaşıyoruz
GİRİŞ 16.03.2020 23:09 GÜNCELLEME 16.03.2020 23:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Angela Merkel, düzenlediği basın toplantısında ülke çapında koronavirüsün yayılması nedeniyle alınan tedbirleri açıkladı. Merkel, Almanya'da böyle bir olayın ilk kez yaşandığını belirterek, "Bunlar ülkemizde daha önce hiç var olmayan önlemler, ama bu önlemleri almak gerekli. Enfeksiyon sürecini yavaşlatmak için bu önlemlere ihtiyacımız var" dedi.

Merkel, ülkedeki gıda maddelerinin yeterli olduğunu, marketlere hiçbir şekilde kısıtlamaların getirilmeyeceğini ifade ederken; ülkeye giriş ve çıkışlarda kriz ülkeleri ve Avrupa dışındaki ülkelerden gelenlere kapıları açmayacaklarını söyledi. 

HASTANE ZİYARETLERİ BİR SAATE İNDİRİLDİ

Hastane ziyaret saatlerinin bir saate indirildiğini, ayrıca 16 yaşından küçüklerin hastanelere alınmayacağını ifade eden Merkel, bakım evlerine de ziyaretçi alınmamasının kararlaştırıldığını belirtti. 

Merkel, hayati önem taşımayan, müze, spor salonları, gece kulüpleri, barlar, tiyatro, sinema gençlik kulüpleri, düğün salonları, ibadethaneler ve toplu ayin yapılan yerlerin yasak kapsamına alındığını aktardı. 

ALMANYA'DA KORONAVİRÜSTEN ÖLEN KİŞİ SAYISI 17'YE ÇIKTI 

Almanya’da koronovirüsten ölen kişi sayısı 17'ye yükseldi. Hayatını kaybedenlerin 8'inin Kuzey Ren-Vestfalya, 3'ünün Baden-Vürtemberg, 5'inin Bayern eyaletlerinden, birinin ise Hamburg kentinden olduğu belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    bu Kadar ilaç firması olmasına rağmen önleyiçi ilaçları bir yana bırakın infeksion ilaçları bile eçzanelerde bulunmaması büyük şuphe uyandırıyor milyarlarda tedbir almak için bas ediyor hiç bir yerde elini temizlemek için hastanelerin dışında bulunmamakta Krona virusa yakalanları bile tedavi etmiyorlar Böyle Devam etse 2 hafta içerisinde halk isyan eder yağmalamalar başlar
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    avrupalılar bu olayı biliyordu önlem almadılar sebep yaşlı grup gitsin emekli maaş hastane masraflarından kurtulalım agız yapıyorlar yok ücde bir ikide bir
    Cevapla
  • ilanmatik 4 yıl önce Şikayet Et
    kelimeyi şehadet getirin müslüman olun herşey yoluna girer sayın merkel
    Cevapla
  • nuriye 4 yıl önce Şikayet Et
    müslüman ülkelerde ölenler kelimeyi sehadet getirmemislar mi yoksa... böyle sacma sapan seylerle kendinizi kücük düsürmeyin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı