Koronavirüs Rusya'ya bunu yaptırdı: ABD'ye şiddetle çağrıda bulunuyoruz

Son Dakika Haberi; Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'ye, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele eden İran'a yönelik yaptırımları kaldırma çağrısında bulundu.

Koronavirüs Rusya'ya bunu yaptırdı: ABD'ye şiddetle çağrıda bulunuyoruz
Koronavirüs Rusya'ya bunu yaptırdı: ABD'ye şiddetle çağrıda bulunuyoruz
GİRİŞ 16.03.2020 23:15 GÜNCELLEME 16.03.2020 23:15
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin, Kovid-19 salgınında bilançonun ağırlaştığı İran'a uyguladığı ambargodan kaynaklanan "haksız duruma" sessiz kalınamayacağı belirtildi.  

ABD YÜZÜNDEN İRAN MAĞDUR

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin ABD'nin yaptırımları yüzünden salgınla etkin mücadele edilemediği yönündeki ifadeleri hatırlatılan açıklamada, milyonlarca İranlıya gerekli tıbbi malzeme sağlanamadığı aktarıldı.

Açıklamada, ABD'nin insani olmayan politikalarının son derece endişe verici olduğu vurgulanarak, şu değerlendirmede bulunuldu:

"Temel insan haklarına darbe vuran İran'a yönelik yaptırımları hızla kaldırması için ABD'ye şiddetle çağrıda bulunuyoruz. Dünyada salgın devam ederken hırslarını tatmin etmek için Washington'da uydurulmuş temelsiz jeopolitik hesaplaşmaların zamanı değil." 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • RUSYANIN KORKUSU 4 yıl önce Şikayet Et
    İran yönetimi Suriye'de Rusya'nın politikalarını destekleyerek Rusya'nın kara gücü gibi hareket ediyor. Korona virüsü İran yönetiminin koltuğunu iyice sallamaya başladı. İran'da yönetim değişirse Rusya Suriye'deki karagücünü kaybeder.
    Cevapla
  • VATANSEVER 4 yıl önce Şikayet Et
    Alçak rusya! Mazlum,masum yüzbinlerce,milyonlarca Suriyelinin en temel insan haklarından olan yaşam hakkını şu alçak iran ile ele ele vererek yok et, bombala katliam yap ve sonra kalk utanmazca hayasızca iran'a yapılan amgargonun kalkması için Abd'ye yalvar.Bu ne yaman bir namussuzluktur..
    Cevapla
  • Busezon 4 yıl önce Şikayet Et
    Insan haklarından ve ahlakdan bahsedecek dünyada en son ülkelerdir hem rusya hem iran,siz kim insan olmak kim. Iran,ın yemen,de,suriye,de,Irak,da,lübnan,da yaptıkları insan haklarına uygunmudir? Rusya Kafkaslarda,suriye,de,çeçenistan,da,karabağda ermenileri destekleyerek azerilere yaptıkları insan haklarına uygunmu? Her ikiside köpektir ve aşağılık mahluklardır inş koranavirüs kökden yok eder her iki ülkeyi,de
    Cevapla
  • Nil 4 yıl önce Şikayet Et
    iranla sizde pis ellerinizi çekin suriye den sizinki normal durum mu, beter olun hepiniz . Pis elleriniz var Askerlerimizin kanında
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede katliam yapan kefere insan haklarından bahsediyor. Kökü kazınsın ümmet düşmanı iranın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu