İran'daki Çarşamba Suri kutlamalarında 3 kişi hayatını kaybetti

İran'da Hicri Şemsi takvime göre yılın son Çarşamba gecesi olarak bilinen "Çarşamba Suri" kutlamalarında patlayıcı maddeler nedeniyle 3 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

İran'daki Çarşamba Suri kutlamalarında 3 kişi hayatını kaybetti
İran'daki Çarşamba Suri kutlamalarında 3 kişi hayatını kaybetti
GİRİŞ 18.03.2020 14:59 GÜNCELLEME 18.03.2020 14:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İran’da kullanılan Hicri Şemsi takviminde yılın son çarşamba gecesi olarak bilinen Çarşamba Suri kutlamaları İranlı yetkililerin tüm uyarılarına rağmen kutlandı. İran'da Hicri Şemsi takvime göre yılın son Çarşamba gecesi olarak bilinen "Çarşamba Suri" kutlamalarında patlayıcı maddeler nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. İran Acil Yardım Kurumu Sözcüsü Mücteba Halidi Sağlık Bakanlığı'nın tavsiyelerini ciddiye almayan ve evde kalmayan vatandaşlardan şikayet ederek,”Ne yazık ki tüm uyarılara rağmen bazı yurttaşlarımız için yılın son Çarşamba gecesi kazalarına tanıklık ettik” dedi.

Halidi yılın son Çarşamba gecesinin 3 kişinin ölümüyle sonuçlandığını söyleyerek, ”Dün geceden bu yana toplam bin 101 kişi yaralandı. Bunlardan 982’sinin ayakta tedavileri yapıldı. Ama ne yazık ki 166 kişi patlayıcı maddeler yüzünden uzuvlarını kaybetti ve 416 kişinin de gözleri zarar gördü” açıklamasında bulundu.
İran'da her yıl 21 Mart Nevruz Bayramı öncesi yılın son çarşamba gecesi "Çarşamba Suri" kutlamaları ile anılmakta. Çarşamba Suri kutlamalarında gençler yakılan ateşlerin üzerinden atlarken, havai fişekler atılıyor ve maytaplar yakılıyor. Bu kutlamalar her yıl İran'da pek çok kişinin ölümüne ya da yaralanmasına neden oluyor.
Ülkede geçen yılki "Çarşamba Suri" kutlamalarında 3 kişi hayatını kaybetmiş ve bin 962 kişi yaralanmıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • burhan 4 yıl önce Şikayet Et
    İran başına gelen her musibeti hak ediyor
    Cevapla
  • derya 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu iranlılar daha çok fırın ekmek yemesi lazım herşeyi ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar kaldıki birde bunların elinde nükleer füzeler var dünyanın başına bir felaket getirmeseler bari, cahiller topluluğu
    Cevapla
  • ertuğrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Geri zekalı bunlar. İnançları islamla yakında uzakdan ilgisi yok.
    Cevapla
  • Demir Ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    İran hangi dine mensup hala belli, değil bu ne sapkınlık bu ne ahmaklık hiç bir kutlamayı faciasız kutlayamazlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!