Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan korkutan açıklama: Daha başındayız

Çin'den dünyaya yayılan koronavirüs salgını, Fransa'nın maske arayışına girmesine neden oldu. Fransa Dışişleri Bakanı Drian durumu “Yurt dışında kalan 130 bin vatandaşımızı tahliye edeceğiz” diye belirtirken Cumhurbaşkanı Macron ise virüse karşı yarış başlattığını ifade etti.

GİRİŞ 20.03.2020 13:41 GÜNCELLEME 20.03.2020 16:40
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Koruyucu maskenin tükendiği Fransa’da Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, aralarında Çin’inde bulunduğu bazı ülkelerden maske ithalatının yapılacağını ve görüşmeler gerçekleştirdiğini açıkladı.

 

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan koronavirüs nedeniyle tüm dünyada maske satışları arttı. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, salgın sonrası koruyucu maskelerin tükendiğini ve maske arayışına girdiklerini açıkladı. Çin, İtalya, İran, İspanya, Almanya ve ABD’den sonra en çok koronavirüs vakasının bulunduğu Fransa’da koronavirüs nedeniyle toplamda 372 ölüm ve 10 bin 995 vaka bulunuyor.

Fransa’da önlemlerin artırılmaya devam edileceğini belirten Dışişleri Bakanı Le Drian, virüs nedeniyle 130 binden fazla Fransız vatandaşının yurt dışında kaldığını belirterek en kısa sürede tahliye edeceklerini sabırlı ve sakin kalmalarını istediklerini açıkladı.
Le Drain, koronavirüsten sonra dünyanın aynı kalmayacağını belirtti.

VİRÜSE KARŞI YARIŞ BAŞLATTIK

 

Koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise, “Henüz krizin başındayız. İlk dalgayı yenebilmek için olağanüstü önlemler aldık. Koronavirüse karşı yarış başlattık” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • BLAUBERG 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahın gazabı tüm bu olanlar.ama ders çıkartana
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    doğru diyor. daha çok ölecek olanlar var.
    Cevapla
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Vay'be Dünyanın gelişmiş ülkelerin Hallerine ne kadar çaresiz umutsuz bir halde çırpınıyorlar, Paranız çok sizi kurtaracakmı hayır kurtarmaz,hepinizin altı boşmuş. Makrom denen adamın yüzü dalga geçer gibi gülümsüyor ne kadar ukalaca.
    Cevapla
  • Emrullah 4 yıl önce Şikayet Et
    bu manyak, millet panik yapsın, Fransa dağılsın, yaşlılar ölsünde , ekonomisi düzelsin hesapları bunlar, dünyada en büyük 10 ilaç firmasından biri Fransız.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne macron ne merkel ne jonson sağlık sektöründe bataktasınız.italya bizim 25 sene önceki halimiz.biz bir sıkıntı yaşarsak bilinki avrupanın yardımına koştuğumuz içindir.bu iş güzel araba yapıp iyi futbol oynayıp zavallı asya afrika milletlerini sömürmekle olmuyormuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi