Yunanistan'dan Türkiye sınırında yeni taktik: Yeşille kör et

Yunan hudut birlikleri, Avrupa'ya geçmek için Edirne'de bekleyen sığınmacıların üzerine göze kısa süreli isabet ettiğinde dahi retinaya zarar verdiği bilinen "yeşil lazer" ışığı tutuyor.

GİRİŞ 20.03.2020 14:20 GÜNCELLEME 20.03.2020 16:54
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sığınmacıların Avrupa sınırındaki bekleyişlerinde 22. güne girildi.

 

Tek istekleri Yunanistan'ı transit geçip Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine gitmek olan sığınmacılar, çeşitli zorluklara rağmen bekleyişlerini sürdürüyor.

Yunanistan, üç haftalık süreçte sığınmacılara uyguladığı sert müdahalelere her gün yenilerini ekliyor.

Plastik ve gerçek mermiler kullanmasının yanı sıra yoğun gaz bombalarıyla saldıran Yunanistan, sığınmacıların üzerilerine atılan gaz bombasının daha etkili olması için sınıra büyük fan koyarak zulmün şiddetini artırdı.

Plastik merminin saplanması için içine çivi benzeri tel yerleştiren Yunan güçleri, bir sığınmacıyı da kaynar suyla haşladı.

YENİ TAKTİK KÖR ETMEK ÜZERİNE

Yunanistan hudut birlikleri, Avrupa'ya geçmek için Edirne'de bekleyen sığınmacıların üzerine, göze kısa süreli isabet ettiğinde dahi retinaya zarar verdiği bilinen yeşil lazer ışığı tutmaya başladı.

Yunan askerleri, geçici ve kalıcı körlükler oluşturduğu bilinen yeşil lazeri, gaz bombalarıyla saldırılarının ardından kullanmayı sürdürüyor.

Sağlık Müdürü Kalkan lazer tehlikesine dikkati çekti

Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın sınırında bekleyen sığınmacılara başından beri insanlık dışı muamelelerde bulunduğunu söyledi.

Kalkan, son günlerde sığınmacıların üzerine Yunan askerlerince tutulan lazer ışınlarının gözle temasının son derece tehlikeli olduğuna dikkati çekti.

Lazer ışınlarının körlüğe kadar etkilerinin olabildiğini ifade eden Kalkan, "Bir tarafta çocuklara, kadınlara, sığınmacılara şefkat elini uzatan Türkiye'yi, bir tarafta da sığınmacılara gaddarca davranan Yunanistan'ı görmekteyiz." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlılar itlik yapıyor. insani suç işliyor.
    Cevapla
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    Buz mi dedik bizi kurtarın diye....!!
    Cevapla
  • Wien ibo 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu yunani komple alacannnn
    Cevapla
  • Aslan baba 4 yıl önce Şikayet Et
    Ha İsrail ha yunan.. Aynı millet
    Cevapla
  • Veysel 4 yıl önce Şikayet Et
    Kafir'den daha ne beklenir ki....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası