ABD işin ciddiyetini yeni anladı! Pentagon 'nükleer savaş' planını devreye sokuyor

ABD'de bir nükleer savaş sonrasında yönetim üst kademesinin iş göremez hale gelmesi ihtimaline karşı verilmesi beklenen "yönetimin sürdürülmesi" görev emri verildi. Korona ve benzeri salgına karşı hiçbir tedbirnin olmadığını fark eden Pentagon, personeline benzeri görülmemiş kısıtlamalar getirdi. Devreye sokulan bu olağanüstü önlemler, aslında olası bir nükleer savaş için planlanmıştı.

ABD işin ciddiyetini yeni anladı! Pentagon 'nükleer savaş' planını devreye sokuyor
ABD işin ciddiyetini yeni anladı! Pentagon 'nükleer savaş' planını devreye sokuyor
GİRİŞ 20.03.2020 16:45 GÜNCELLEME 20.03.2020 16:46
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgınının dünya çapında yayılması sonucu ABD tarihinde ilk defa, tedbir olarak Savunma Bakanlığı'na "hükümetin sürekliliğini" sağlamak için bekleme emirleri verildi.

 

Beyaz Saray görevlilerini karantinaya alınmış yerlerden uzaklaştırılarak ülkenin liderliğini "ikinci kademe görevlilere" devretmeyi içeren bu olağanüstü önlemler, aslında olası bir nükleer savaş için planlanmıştı.

OPERASYONUN KOD ADLARI

 

Newsweek'te yer alan habere göre, ülkede salgın sebebiyle "Çok Gizli" acil durum planları yürürlüğe konuldu. ABD Kuzey Komutanlığı (NORTHCOM) kapsamında, vatan savunmasında görev alacak askeri birliklere bir dizi plan için hazırda bekleme emri verildi. Operasyonun kod isimleri: CONPLAN 3400 (ABD'nin vatan savunması) dahil olmak üzere SEKİZGEN, ÖZGÜRKRİKO ve ZODYAK. CONPLAN 3500 (acil durumda sivil kurumları koruma), CONPLAN 3600 (Başkenti saldırılardan koruma)

Newsweek ayrıca Ulusal Güvenlik Sekreteri Mark Esper'in NORTHCOM'a bu "olağanüstü durumu" yönetmesi için "konuşlandırma ve hazırlanma" yetkisi verdiğini duyurdu.

SIKIYÖNETİM EMRİ VERİLEBİLİR

Bunlar arasında, yeni bir sivil yönetim çıkıncaya kadar askeri komutanlara ABD çapında yürütme yetkilerinin verileceği "bir tür sıkıyönetim olasılığı" yer alıyor.

Bu planlara ek olarak bir diğer karmaşıklık da, ordunun kendisini "olağanüstü koşullar" ile mücadeleye sürükleyen koronavirüs pandemisine karşı savunmasız bulması.

PERSONELE KISITLAMA GETİRİLDİ

Bu güvenlik açığının farkına varılmasının ardından Savunma Bakanlığı askeri personelin üs dışı faaliyetleri için benzeri görülmemiş kısıtlamalar getirdi.

İlk kez yurtdışı seyahatini yasaklayan Pentagon, tüm üniformalı personeli ülke ve dünya genelindeki askeri üslerde veya yakınında tutuyor.

YORUMLAR 48
  • Muhammed Said 4 yıl önce Şikayet Et
    Haydi pılınızı pırtınızı toplayıp defolun Ortadoğudan. Dönün evinize ve bir daha da çıkamaz olun inşaAllah. Mazlumların bedduası üzerinize olsun.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    hala reklam hava civa peşindeler.
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    ey zalim insan.. deprem olduğu zaman nereyi bombalayacaksın ?şimşek çaktığı zaman peki kimi vuracaksın ? virüs çıktığı zaman, gök yarıldığı zaman, mezarlar dolduğu zaman ne yapacaksın ey insan ? zalim insan, nankör insan.. ey kafirler topluluğu Allah ile savaşmayın. Allah'a iman edin. Hem ahiretiniz hem dünyanız refah bulsun. Allah gafurdur. Rahimdir. Allah azze ve celleyi dinleyin. nefsinizi ve heveslerinizi değil.
    Cevapla
  • Umut 4 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel yazmışsın. Ağzına sağlık.
    Cevapla
  • Serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Belkide amaç buydu, virüs bahane.
    Cevapla
  • Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Nemrut ordu ve saltanatıyla kibrinden böbürleniyordu. Ama bir sivrisenek onu alt etti. Amerika da ordusu ve ekonomisiyle insanlığa zulüm yağdırıyor. Yoksa senin sonunu da sivrisinekten daha zayıf olan bir virüs mü getirecek.
    Cevapla
  • Aynen 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir yerden yakalamışsın. Sanırım ABD yi de bir virüs yok edecek. Tarih tekerrürden ibaret
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den çok sert yanıt: Senin 'DEM'leneceğin belliydi! Açık açık uyardı
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde