Hollanda’da 3 Türk koronavirüs nedeniyle öldü

Hollanda'da farklı hastalıkları bulunan 3 Türk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

GİRİŞ 21.03.2020 07:04 GÜNCELLEME 21.03.2020 10:24
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin, 82 yaşında bir erkek ile 70 ve 66 yaşlarında iki kadın olduğunu söyledi.

 

 

Büyükelçi Dişli, hayatını kaybedenlerin aileleri ile görüşerek taziyelerini ilettiğini belirterek, ölenlerin dışında 5 Türk'ün de koronavirüsünden yoğun bakımda olduğunu ifade etti. 

Hastalar ile yakından ilgilendiklerini ifade eden Dişli, vefat edenlerin ve hastaların ailelerine her türlü desteğin verildiğini kaydetti.

 

 

Dişli, koronavirüs hastalığından ölen Türklerin cenazesinin Türkiye'ye naklinin mümkün olmadığına dikkati çekerek, bunun Türk hükümetinden kaynaklandığı iddialarının asılsız olduğunu, nedeninin Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliğinin (IATA) aldığı karar olduğunu vurguladı.

Bu konuda Türk Sivil Toplum Kuruluşlarını bilgilendirdiklerini aktaran Dişli, koronavirüs hastalığından vefat edenlerin Hollanda’da mezarlıklarda Müslümanlara ayrılan bölüme defnedileceklerini belirtti. 

Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) bugün yaptığı yazılı açıklamada, vaka sayısının 534 artarak 2994’e, ölü sayısının ise 30 artarak 106’ya çıktığını belirtmişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Ali dadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Holandalılar virüsten daha tehlikeli ceza evlerine düşen kalp krizi geçiriyor hastaneye giren virüsten öluyor ne kadar tesadüfmüş
    Cevapla
  • Hallanda 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada hatırı sayılır yaşlı türk bulunmakta,bunlar yazın turkiyede kışın avrupada yaşamakta ve bunlar büyük tehlike altında,umarim iyi korunurlar
    Cevapla
  • tarık 4 yıl önce Şikayet Et
    zülüm ,yolsuzluk, yetim hakkı yiyen ülkelerde salgınlar halkı çok etkiler, mevla onları ummadıkları yerden vurur
    Cevapla
  • TuncTunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun insanlik ADAM´lik müslümanlik budur i$te.Ölen bu insanlarimiz icin ALLAH´rahmet etsin diyenler ALLAH sizinde gecmi$te ölenlerinize bol rahmet versin var ise olan gpünahlarini Af ettsin mekanlari cennet olsun Amiin..
    Cevapla
  • dabbe 4 yıl önce Şikayet Et
    dabbetül arz bu arkadaşlar hicri ebced hesaplarına göre 1441 de zuhur edeceği belirtiliyor. bilim cacık olmuş durumda ili aciz kalmakta, zinaya bulaşan herkese güle güle .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!