ABD'de sağlık çalışanları her akşam alkışlanacak

ABD'de koronavirüs salgını nedeniyle her gün çalışmak zorunda kalan sağlık çalışanlarına destek için alkış tutulmaya başlandı.

ABD'de sağlık çalışanları her akşam alkışlanacak
ABD'de sağlık çalışanları her akşam alkışlanacak
GİRİŞ 22.03.2020 12:49 GÜNCELLEME 22.03.2020 12:49

ABD'deki sağlık örgütleri, koronavirüs döneminde sağlık çalışanlarının işlerini sürdürdüklerine işaret ederek, sosyal medya üzerinden ülke halkını her akşam saat 20.00'da balkonlara çıkıp, alkış tutarak kendilerine destek vermeye çağırdı. 

Etkinliği desteklemek için Twitter'da '#SOLIDARITYAT8' (Saat 8'de dayanışma) isimli bir hashtag açıldı. Ülkenin farklı yerlerinden bu etkinliğe katılanlar, çektikleri görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.

​Türkiye de dahil olmak üzere İtalya, İspanya, Fransa gibi ülkelerde benzeri etkinlikler yapılmaya başlanmıştı. Perşembe akşamından itibaren Türkiye'de binlerce kişi her akşam 21.00'da sağlık çalışanlarına alkışlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere, siyasetçiler de sağlık çalışanlarına alkışlarla desteğini bildirmek için bu etkinliklere katılan isimler arasında yer alıyor.  

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt