Filistin Sağlık Bakanlığı: BM sorumluluklarını yerine getirmeli

Gazze, Birleşmiş Milletler'e (BM), yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede ihtiyaç duyulan tıbbi malzemelerin temin edilmesi konusundaki sorumluluğunu yerine getirme çağrısı yaptı.

Filistin Sağlık Bakanlığı: BM sorumluluklarını yerine getirmeli
Filistin Sağlık Bakanlığı: BM sorumluluklarını yerine getirmeli
GİRİŞ 23.03.2020 00:21 GÜNCELLEME 23.03.2020 00:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra düzenlediği basın toplantısında, "BM, gerek yaşamsal gerekse sağlık alanında zor şartlar içinde bulunan Gazze'ye yönelik sorumluluğunu yerine getirmelidir." dedi.

Kudra, virüsle mücadelede kullanılmak üzere solunum cihazı, yoğun bakım üniteleri, ilaç, tıbbi malzemeler, laboratuvarda kullanılan gereçler ve koruyucu malzemeler gibi acil ihtiyaçların derhal karşılanması gerektiğini söyledi.

İŞGALCİ İSRAİLİ'İ SORUMLU TUTTU

Sözcü Kudra, 13 yıldır uygulanan abluka nedeniyle Gazze'deki insani ve sağlık alanındaki durumun tehlike arz eden bir hale gelmesinden İsrail'i sorumlu tuttu. Kudra ayrıca, Filistin Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Eburriş'in Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Filistin Bölge Ofisi Başkanı Gerald Rockenschaub ile Gazze'nin tıbbi ihtiyaçlarının karşılanması konusunda önemli bir toplantı gerçekleştirdiğini aktardı ancak toplantıya ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.  

Eburriş, dün düzenlediği basın toplantısında, 19 Mart'ta Pakistan'dan dönen iki kişiye Kovid-19 teşhisi konulduğunu, böylelikle Gazze'de ilk defa vaka tespit edildiğini duyurmuştu. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Filistin Koordinatörü Jamie McGoldrick de dün, Kovid-19 salgınının, İsrail ablukası altındaki Gazze'de "korkutucu sonuçları olabileceği" uyarısında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Mücahit 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir Leş, miş bu milletler. Boşuna ya3dım beklemeyin, Allah c.c. bize yeter. Kimse nin mazlumların sesinin duyduğu yok. Bir Türkiye nin en fazla sesi çıkıyor, muhalefet hariç...
    Cevapla
  • ALLAH BİZİMLEOLSUN 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu alçak batı şuan kendilerine komşularına yardım etmiyorlar Filistine mi yardım edecekler Filistine ALLAH yardım edecek inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı