Vuhan'daki doktordan ürperten Çin açıklaması: Gerçekler söylenmezse...

Çin'in Vuhan kentinde görevli olan bir doktor, bölgedeki koronavirüs hasta sayılarının manipüle edildiğini iddia etti. Çin Devlet Başkanı Cinping'in bölgeyi ziyaretinden önce pek çok hastanın apar topar taburcu edildiğini öne süren doktor, Çin'in ilan ettiği rakamların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

GİRİŞ 23.03.2020 07:17 GÜNCELLEME 23.03.2020 09:17
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Koronavirüsün (corona virüs) çıkış noktası olan Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentindeki koronavirüslü hasta sayılarının, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in ziyareti öncesinde manipüle edildiği öne sürüldü.

 

 

Kyodo News’te yer alan habere göre, Vuhan’daki bir karantina merkezinde görevli bir doktor, virüs semptomları gözlemlenen birkaç hastanın, Cinping’in ziyaretinden hemen önce apar topar taburcu edildiğini kaydetti.

“ÇİN’İN AÇIKLADIĞI RAKAMLAR GÜVENİLMEZ”

 

 

Çinli sağlık yetkililerinin üç gün üst üste “Vuhan’da yeni bir koronavirüs vakası tespit edilmediğine” ilişkin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirten doktor, Çin hükûmetinin ilan ettiği rakamların “güvenilmez” olduğunu söyledi.

“GERÇEKLER SÖYLENMEZSE YENİ BİR KRİZ PATLAK VEREBİLİR”

Tedavi altında olan hasta sayılarının günbegün daha az gösterilmeye çalışıldığını ve tek amacın Şi Cinping hükûmetinin koronavirüsle mücadeledeki başarısını göstermek olduğunu öne süren Vuhanlı doktor, “gerçeğin kamuoyundan gizlenmeye devam edilmesi durumunda yeni bir krizin patlak vereceğini” belirtti.

YORUMLAR 44
  • Stratejiokulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Milyonu geçmiştir, çin halkı ve özellikle geçim sıkıntısı olan şehirler, çoğunda insanda enfeksiyon var, yenmesi sakıncalı midenizin kaldıramayacağı sürüngenler, hayvanlar ! Çin de onlara bir şey olmaz fakat dışarıdan biri geldiğinde ciddi ateşi çıkar havale geçirir. Yani enfeksiyon çoğunluğunda var, virüs kaynaklı ölüm iki milyondan aşağı değildir.
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    cin lilerin hayati yalan ve kapya
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Çinde insan bitmez merak etmeyin 1.buçuk milyar nüfustan bahsediyoruz
    Cevapla
  • oğuz türkü 4 yıl önce Şikayet Et
    8 milyon telefon abonesinin kaydı son 3 ayda silinmiş Çin'de, siz düşünün artık olayın boyutunu!
    Cevapla
  • Mesud 4 yıl önce Şikayet Et
    Milyonlarca ölümler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi