Yaz yaklaşıyor! Sivrisineklerden koronavirüs bulaşır mı? Dünya Sağlık Örgütü açıkladı

Çin'in Wuhan kentinden çıkarak dünyaya yayılan ve şu ana kadar 350 bin kişinin hastalanmasına, 15 bin kişinin de yaşamını yitirmesine neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sivrisinekler vasıtasıyla kan yoluyla bulaşabilir mi? Bilim insanları şimdilik bu soruya "hayır" cevabı veriyor ve kan yoluyla virüsün bulaşmadığını belirtiyor.

GİRİŞ 23.03.2020 16:25 GÜNCELLEME 23.03.2020 17:03
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Havaların ısınmasıyla birlikte sıtma, sindbis, sarıhumma, dang humması, zika, Batı Nil virüsü gibi birçok hastalığın taşıyıcısı olan sivrisineklerin koronavirüs taşıyıp taşımayacağı şu sıralara tüm dünyada insanların merak ettiği konuların başında geliyor.

 

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) yapılan açıklamada, coronavirüsün sivrisinekler ya da diğer haşareler aracılığıyla insana bulaştığı yönünde veri olmadığı belirtildi.

Kovid-19, Afrika ve Latin Amerika'da daha düşük seviyede seyrettiğini belirten DSÖ, bu bölgelerde virüsün sivrisinekler aracılıyla bulaştığı yönünde vaka bulunmadığını da vurguluyor.

 

Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip koronavirüsün kan yolu ya da deriden temas yoluyla buluşmadığını vurgulayarak şu açıklamayı yapıyor:

"Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bir solunum yolu virüsüdür. İnsanların öksürmesi ya da hapşırmasıyla bulaşabilir. Ya da bir yüzeyin üzerinde insanların ellerine bulaştıktan sonra, o elin ağız ya da buruna götürülmesi yoluyla bulaşabilir."

YORUMLAR 12
  • Haklı hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bulaşmaz sivrisinek enzim yapıyor ilacı bu noktadan araştırmaya başlamalılar
    Cevapla
  • Tepkili123 4 yıl önce Şikayet Et
    Vaka olmamasi bulasmayacagi anlamina gelmez
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ama yinede belediyeler ilaclasin Malatya'da son 16aydir ilaçla sıfır biz kışın üvez sivrisinek gitmezdim kışın bile var artık ilaçlama ve ilaç etkisiz
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Havadan ve dokunarak bulaşan virüs nasıl kandan bulaşmıyor. Korona nın kriterleri de varmış demek ki. Acaba DSÖ aile anlaşmamı imzaladı
    Cevapla
  • Alican 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimyasal silah, mucidleri finansörleri kim ise o aile ferdlerine bulaşmıyacağı kesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı