Çin'in İtalya'ya gönderdiği maskelere Almanya'nın el koyduğu ortaya çıktı

Çin'in İtalya'ya gönderdiği maske ve solunum cihazlarına Almanya'nın el koyduğu ortaya çıktı. Benzer bir uygulamayı geçtiğimiz günlerde de Çekya yapmıştı.

Çin'in İtalya'ya gönderdiği maskelere Almanya'nın el koyduğu ortaya çıktı
Çin'in İtalya'ya gönderdiği maskelere Almanya'nın el koyduğu ortaya çıktı
GİRİŞ 23.03.2020 14:25 GÜNCELLEME 23.03.2020 14:37
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Yeni tip koronavirüste (Kovid-19) ölüm sayısında Çin'i geride bırakan İtalya'da kabus bitmiyor. Ülkede koronavirüsten ölenlerin sayısı 651 kişi artarak 5 bin 476'ya yükselirken, vaka sayısı 59 bin 138'e çıktı.

 

Zor durumdaki İtalya'ya maske desteği ise Çin'den geldi.

ALMANYA 830 BİN MASKEYE EL KOYMUŞ

 

Huffington Post'un İtalyanca edisyonunda yer alan habere göre; Çin'den Hollanda'nın Rotterdam kentine gelen maskeler, buradan İtalya'ya yollanmak üzere Almanya'ya gönderiliyor. Tam o sırada Almanya, sağlık ürünleri ihracatını yasaklıyor. Kendi ürünleri olmasa bile bu maskeleri yasak kapsamına alıp el koyuyor.

Meselenin ortaya çıkmasının ardından İtalyan medyası, Berlin yönetiminin Avrupa Birliği'ndeki konum ve gücünü kullanarak bunu yaptığını yazıyor.

Yaşanan krizin ardından maskeler, ilerleyen günlerde İtalya'ya gönderiliyor.

ÇEKYA DA EL KOYDU

Geçtiğimiz günlerde de Çin'in İtalya'ya yolladığı binlerce yüz maskesi ve solunum cihazlarına Çek polisi "bilerek" el koydu. Olayın ortaya çıkması sonrası açıklama yapan Çekya İçişleri Bakanı Jan Hamacek, Twitter'dan izahatte bulunarak durumun sonradan fark edildiğini yazdı: "Lovosice'deki gümrük memurları yüz binlerce malzemeye el koydu. Maalesef daha sonradan yapılan soruşturmada bu malzemelerin küçük bir kısmının Çin'in İtalya'ya yardımı olduğu öğrenildi. İtalya'nın bu olaydan etkilenmemesini sağlamak için her iki ülkeyle temasa geçtik."

KAYNAK: HABER7 / DETAY
YORUMLAR 115
  • Mustafa Çoban 4 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi kafirler. Birlik olduğunuzu gördük 80 sene once birbirinizle savasiyordunuz hangi ara birlik oldunuz zaten. Yikilmaya mahkumsunuz
    Cevapla
  • Denizli 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'nın, Batı'nın ne kadar merhametsiz, acımasız olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bunlar, birbirlerine böyle acımasız olduğu yerde bize ne kadar acımasız olurlar bir düşünün. Bunların birbirinden farkı yok. Hepsi aynı. Kuzey Afrika'daki Müslümanlara yaptıklarını bir araştırın. Bunların ne kadar vahşi olduklarını göreceksiniz. Durum böyle olunca aklımızı başımıza alalım. Avrupa, batı hayranlığını bırakalım kendi değerlerimize dönelim. Avrupa Birliğine girme hevesinden de vaz geçelim. Artık gerçekleri görelim. Zaman' uyanma zamanı. Allah âkibetimizi hayreylesin.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    almanlar modern çağdaş hırsızlar
    Cevapla
  • Selami NALLAR 4 yıl önce Şikayet Et
    Medeniyet zorda belli olur eyyy avrupa
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa hırsızlığa alışkındır. Biz onları müzelerindeki çalıntı eserlerden, dünyanın mazlum halklarından çaldığı altınlardan da iyi biliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor