ABD'de fiyatlar 7 kat arttı

New York Valisi Andrew Cuomo, 85 cente mal olan ameliyathane maskeleri için eyaletlerin birbiriyle yarıştığını ve ihalede fiyatların 7 dolara kadar yükseldiğini, birkaç bin dolara mal olan suni solunum cihazlarının fiyatlarının ise küresel talebin artmasıyla 16 bin ila 40 bin dolara kadar çıktığını ifade etti

ABD'de fiyatlar 7 kat arttı
ABD'de fiyatlar 7 kat arttı
GİRİŞ 23.03.2020 19:03 GÜNCELLEME 23.03.2020 19:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

New York Valisi Andrew Cuomo, ABD'deki eyaletlerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede ihtiyaç duyulan tıbbi malzemeler için ihalelerde birbirlerine karşı yarıştığını ve bu nedenle fiyatların yükseldiği söyledi. 

Cuomo, salgından en fazla etkilenen New Yok'taki genel durum hakkında bilgi vermek için düzenlediği basın toplantısında, aşırı talep nedeniyle tıbbi malzemelerin fiyatlarının artmasından şikayet etti. 

SUNİ SOLUNUM CİHAZI 40 BİN DOLARA KADAR ÇIKTI

Normalde 85 cente mal olan ameliyathane maskeleri için eyaletlerin birbiriyle yarıştığına ve ihalede fiyatların 7 dolara kadar yükseldiğine dikkati çeken Cuomo, birkaç bin dolara mal olan suni solunum cihazlarının fiyatlarının ise küresel talebin artmasıyla 16 bin ila 40 bin dolara kadar çıktığını ifade etti. 

- NEW YORK'TAKİ TIBBİ MALZEMELER BİR HAFTA İÇİNDE BİTECEK 

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ise salgının merkezi haline gelen New York'ta hastanelerdeki tıbbi malzemelerin bir hafta içinde biteceği uyarısında bulundu.

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre ABD'de koronavirüs vakalarının sayısı 35 bin 345'e ulaşırken, 473 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • eeeee 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanki bizde farklı bana abd yi anlatmayın önce kendi fırsatçı milletimize bakalım birde Müslüman olacaklar yazıklar olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...