'Dünya 4 hafta boyunca hareketsiz kalabilirse durdurabiliriz'

Çinli bulaşıcı hastalıklar uzmanı, Avrupa ülkelerinin Kovid-19 salgınının yakın bir zamanda biteceği fikrinden vazgeçmesi ve bunun yerine iki yıla kadar sürebilecek bir savaşa hazırlanması gerektiğini belirtti.

'Dünya 4 hafta boyunca hareketsiz kalabilirse durdurabiliriz'
'Dünya 4 hafta boyunca hareketsiz kalabilirse durdurabiliriz'
GİRİŞ 24.03.2020 11:56 GÜNCELLEME 24.03.2020 11:56

South China Morning Post internet sitesinin Liu Zhen imzalı haberine göre, Şanghay merkezli Kovid-19 klinik uzmanlar ekibinin başkanı Zhang Wenhong, Avrupa ülkelerinin yeni tip koronavirüse karşı mücadeleyi ve salgının sonunun yakın olduğu tahminlerini değerlendirdi.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde Çin Konsolosluğu tarafından düzenlenen bir video konferansına katılan Zhang, "Virüsün tekrar ortaya çıkıp yok olması ve bunun böyle bir veya iki yıl sürmesi tamamen normal bir durum olur" dedi.

"DÜNYA 4 HAFTA BOYUNCA HAREKETSİZ KALABİLİRSE DURDURABİLİRİZ"

Pandeminin yakın bir zamanda biteceği fikrinin unutulması gerektiği söyleyen uzman, salgını kısa sürede durdurulması için son derece radikal tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti. Bunun için her türlü faaliyetin dondurulması ve sınırların tamamen kapatılması gerektiğini dile getiren Zhang, "Tüm dünya 4 hafta boyunca hareketsiz kalabilse pandemiyi durdurabiliriz" ifadesini kullandı.

Tüm dünyanın hareketsiz kalabileceğini hayal bile edemediğini söyleyen uzman, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinin bunu yapamayacağını kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!