Çin'de şimdi de hantavirüs alarmı! Koronavirüs ile semptomları aynı, tedavisi de yok

Çin'in Yunnan eyaletinden pazartesi günü kiralık otobüsle çalışmak üzere giden bir işçi Shandong eyaletine döndüğü sırada öldü. Ölen kişide yapılan test sonrası hantavirüs saptandı. Otobüsteki diğer 32 yolcunun da teste tabi tutulduğu ve sonuçlarının beklendiği kaydedildi. Kemirgenlerden insana bulaşan ve tedavisi olmayan virüsün, insandan insana bulaşmadığı bu yüzden salgın tehlikesi de oluşturmadığı kaydedildi.

Çin'de şimdi de hantavirüs alarmı! Koronavirüs ile semptomları aynı, tedavisi de yok
Çin'de şimdi de hantavirüs alarmı! Koronavirüs ile semptomları aynı, tedavisi de yok
GİRİŞ 24.03.2020 17:23 GÜNCELLEME 25.03.2020 08:08
Bu Habere 210 Yorum Yapılmış

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) can almaya devam ederken, Çin'de yeni bir gelişme yaşandı.

 

Global Times'da yer alan habere göre; Çin'in Yunnan eyaletinden Shandong eyaletine dönen bir kişi, pazartesi günü otobüste hayatını kaybetti. Uygulanan test sonucu ölen kişinin "hantavirüs" taşıdığı saptandı. Haberde, otobüsteki diğer 32 yolcunun da teste tabi tutulduğu ve sonuçlarının beklendiği kaydedildi.

 

KEMİRGENLERDEN GEÇİYOR

Bunyaviridae ailesinden bir RNA virüsü olan hantavirüs, fareler ve diğer bazı kemirgenler tarafından taşınıyor. İnsanlar, bu kemirgenlerin tükürük veya dışkısıyla temas ettiği zaman enfekte olabiliyorlar.

TEDAVİSİ YOK

Kuluçka süresi 12 ila 21 gün olan ve semptomları Kovid-19'a benzeyen hantavirüs enfeksiyonun aşısı veya bilinen bir tedavisi yok. Koronavirüste olduğu gibi, hastanın yaşam fonksiyonları destekleniyor.

SALGIN TEHLİKESİ BULUNMUYOR

Sosyal medyada yeni bir salgının ortaya çıkabileceği yorumları yapılırken, Twitter'da "hantavirüs" etiketi dünya çapında trend oldu. Ancak insandan insana bulaşma özelliği olmayan virüsün salgın tehlikesi bulunmuyor

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 210
  • İsmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu Çin önce ilacı yapıyor sonra virüsü yayıyor birkaç binlik işe yaramazlar kurban ediyor ve dünya ya yayıyor ondan sonra hey Çin anamdan sen babamda sen ne olur bana ilaç ver ve yalvarır dünya şahsen ben bu şüphe deyim
    Cevapla
  • ŞAŞKIN 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına nasıl bir mideleri var bunların ya ne kadar pisler.
    Cevapla
  • MHP 4 yıl önce Şikayet Et
    Bengü taşlara kaç asır önce yazmışı bu çinlilerin ne olduğunu
    Cevapla
  • Ben mazotçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünya çini atom bombasıyla yok etmeli
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam fareyi de yemiş arkadaş....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi