Avrupa çöküyor: Huzurevinde terk edilmiş yaşlılar ölü bulundu

Corona virüsten iki bin 800 kişinin hayatını kaybettiği İspanya’da dezenfekte için girilen huzurevlerinde, terk edilmiş yaşlıların cesetleri bulundu.

Avrupa çöküyor: Huzurevinde terk edilmiş yaşlılar ölü bulundu
Avrupa çöküyor: Huzurevinde terk edilmiş yaşlılar ölü bulundu
GİRİŞ 24.03.2020 21:53 GÜNCELLEME 24.03.2020 22:00
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Corona virüs vakalarının en fazla sayıldığı ülkelerden biri olan İspanya’da askerlerin dezenfektasyon çalışmaları için girdiği huzurevlerinde terk edilmiş yaşlıların cansız bedenleri bulundu.

YAŞLILARI ÖLÜME TERK ETTİLER

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles, İspanyol televizyon kanalı Telecinco’ya yaptığı açıklamada, 'bazı huzurevlerinde kaderine terk edilmiş yaşlılar bulunduğunu' söyledi. Robles açıklamasında, “Hatta bazıları yataklarında ölüme terk edilmiş” diyerek askerlerin huzurevlerinde, bazı insanların cansız bedenlerinin bulduğunu açıkladı.

Sorumluların cezalandırılacağı belirtilirken, ölümlere neyin sebep olduğu ve askerlerin kaç kişiyi ölü olarak bulduğu açıklanmadı.

AİLELER TEPKİLİ

Sosyal medya üzerinden bazı aileler, huzurevlerinde izole edilen sakinlerin düzenli yiyecek alamadıklarını ve tamamen yalnız olduklarını söyledi. Kontrollerinin yapılmadığı, yatalak ve hasta olanlara yardım edecek yeterli sağlık çalışanı olmadığı da aileler tarafından iddia edildi.

İspanya hükümeti yakında bu merkezler için testlere öncelik verilmeye başlanacağını ve daha fazla yardım edileceği açıklamasını yaptı. Corona virüs kaynaklı ölümlerin iki bin 800’e yükseldiği İspanya’da 33.081 etkin vaka bulunuyor.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 40
  • caner 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar medeni olma Avrupa, çok güzel savunuyorsunuz insan haklarını, böyle devam, #SorsanMedeni
    Cevapla
  • doğru sözlü 4 yıl önce Şikayet Et
    İslam düşmanlığı yapan gafiller, bu sizlere en iyi örneklerden biri. İslamda insanın değeri belli, medeni!!!! Avrupa'da belli. Umarım ders alırlar bu durumdan. Huzur evi değil, huzur İslamda unutmayalım, Allah'ı, hesap gününü unutmayalım. İnsanlığı unutmayalım.
    Cevapla
  • insan 4 yıl önce Şikayet Et
    köpeklerinize verdiğiniz değerin %1 ini yaşlılarınıza verseydiniz . insan olurdunuz dünya için yaşayan pis mahluklar sizi
    Cevapla
  • Ali Er 4 yıl önce Şikayet Et
    ENDÜLÜSTEN mahrum, İSLAMSIZ bir Dünyada insanlık buraya kadar.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupayı baştacı yapıp hükümetimizi karalayan beyni kurtlanmış nankörler görün işte avrupa budur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama