Fransa'da korkutan gelişme!

Fransa’da şu ana kadar Covid-19 virüsünden ölen ülkenin 28 yaşındaki en genç hastasının, bel fıtığı ameliyatının ardından aldığı İbuprofen'in yaşamını kaybetmesine yol açtığı açıklandı.

Fransa'da korkutan gelişme!
Fransa'da korkutan gelişme!
GİRİŞ 25.03.2020 07:07 GÜNCELLEME 07.05.2020 22:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, Covid-19’a karşı İbuprofen gibi anti enflamatuar ilaçların kullanımının enfeksiyonu daha da kötüleştirdiği uyarısında bulunmuştu.

 

 

Ülkenin güneyindeki Nice kentinde bir süre önce fıtık ameliyatı olan ve daha sonra Covid-19’a (yeni tip koronavirüs) yakalanan 28 yaşındaki bir gencin, ameliyata bağlı ağrılarını gidermek için ibuprofen kullandığı ortaya çıktı.

Nice hastanesinde görevli doktor Thierry Piche, solunum yetmezliği yüzünden hastaneye kaldırıldıktan kısa bir süre sonra ölen gencin, ibuprofen ilacı almasının akciğerdeki iltihaplanmayı artırdığını söyledi.

 

 

Fransa Sağlık Bakanı Veran, Twitter hesabından geçen hafta yaptığı açıklamada, yüksek ateşle virüs taşıdığı şüphesi içinde olanların kesinlikle grip semptomlarını azaltmak için ağrı kesici olarak kullanılan İbuprofen ilacını kullanmamasını istemişti.

Fransa'da Covid-19 salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 860'a çıktı. Ülkede Covid-19 taşıyan hasta sayısının ise 20 bin civarında olduğu biliniyor.

YORUMLAR 4
  • Murat demir 4 yıl önce Şikayet Et
    İhtiyaç karşılama hariç dışarda dolasmayin arkadaşlar.cok bulaşıcı anlayamazsınız.saglik sistemimizi cokertmeyelim.yardimci olalım.
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    biyolojik savaş yıllardır geliyorum diyor....amaaaan biz hala ikitdar muhalfet kavgalaryaugrasıyok
    Cevapla
  • cihaz lazım 4 yıl önce Şikayet Et
    şu veya bu sebepten 6 yaşındaki çocukta öldü, 30 yaşındaki adamda öldü, 17 yaşındaki gençte öldü, 60 yaşındaki 70 yaşındaki adamda öldü. corona büyük tehlike. virüsü tespit eden bulan gören sayısal rakamlarını veren cihaz yapılmalı. bin kere söyledim. bir daha dikkati çekiyorum, zararlı ve faydalı bakterileri tespit eden cihaz yapılmalı. üstelik hem nesnelerin üzerindekini hem de havadakini tespit edebilmeli.
    Cevapla
  • mmed 4 yıl önce Şikayet Et
    malı, meli ile olmuyor azizim. Para, Adam, Zaman gibi parametreler tastamam olması lazım tabii sabır. Elin adamında bunlardan var. Bizdekiler sahte doktora çalışmaları ile alışmışlar yükselmeye(istisnalar kaideyi bozmaz) yangelip yatsa da çalışsa üretse de parasını alıyor. Bilimsel yayını olmayanın maaşını ona göre ver bakalım ne oluyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İspanya, Filistin'i tanıyacaklarını 3 ülkenin liderlerine iletti
Macaristan'dan dikkat çeken açıklama: Brüksel’de yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor