İtalya Başbakanı: Korkunç günler, bunu düşünemezdik...

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle daha önce görülmemiş bir krizle karşı karşıya olduklarını ve görünmez, sinsi bir düşmanla savaştıklarını belirtti.

GİRİŞ 26.03.2020 06:13 GÜNCELLEME 07.05.2020 22:18
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Ülkede 21 Şubat’ta başlayan Kovid-19 salgını dolayısıyla parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi Genel Kuruluna hitap eden Conte, krizde gelinen nokta ve hükümetin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

 

Başbakan Conte, koronavirüs krizini tanımlarken, "Evlerimize giren, bizi kişiler arasındaki ilişkileri yeniden tanımlamaya zorlayan, dost ellerden şüphe duymamıza yol açan görünmez ve sinsi bir düşmanla savaşıyoruz." ifadesini kullandı. 

Conte, yaşadıkları krizin büyüklüğüne dikkati çekerek, "Koronavirüsün yayılması benzeri görülmemiş bir krizi tetikledi. Tüm üretim sistemimizde olumsuz etkisi var. Acıların sürekli biçimde yeniden yaşandığı korkunç günler bunlar. Vatandaşlarımızın tabutlarının sıralandığı görüntüleri göreceğimizi düşünemezdik. Yakınlarını kaybeden ailelere dayanışmamı belirtmek istiyorum." diye konuştu.

 

 

Hükümetin hem işçileri hem işletmeleri koruyacak önlemleri aldığını ifade eden Conte, geçen hafta çıkardıkları 25 milyar avroluk destek paketinin 350 milyar avroluk piyasayı hareketlendirme kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Conte, şu anda yeni düzenleyici müdahale öngören bir paket üstünde çalıştıklarına da işaret ederek, "İlk kararnameyle tahsis edilen 25 milyardan az olmayacak ek ödeneklerle müdahale edeceğiz." dedi.

Böylesine ciddi bir krize karşı Avrupa’nın cevap vermesi gerektiğini dile getirerek, AB’ye seslenen İtalya Başbakanı, "AB hemen harekete geçmeli, geç kalan cevapların bir faydası olmayacaktır." yorumunu yaptı.

Conte, İtalya olarak Avro Bölgesi’nde ortak borçlanma enstrümanının oluşturulması için çalıştıklarını da dile getirdi.

Kovid-19 salgınına karşı ön cephede yer alan bir hastanede çalışan bir hemşireden aldığı mektubu okuyan Conte, sağlık çalışanlarına teşekkür ederken milletvekilleri de desteklerini göstermek için hem yakınlarını kaybedenleri hem de doktorları uzun süre alkışladı.

YORUMLAR 48
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu gidişle bazı ülkelerin insanları ölecek ama bu virüs önceden hazırlanmış 1 silahsa işte bu yeni savaşlar demek ilginç olansa bunun filmini yapmışlar 1 yıl önce diye duydum 1 çok şey tutuyor çinde bu mikropları laboratuvarda insanlar üzerinde denemişsse iş kontrolden çıkmış demekki diye insan düşünüyor. İtalya bunun haberini yapmış Dünyada tüm ülkelere bulaştı bu virüs
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Batı bitmişmiştir bittiğini gördük abd ve rusya günleri sayılıdır ayakta kalanlar Türkiye ye biat eden müslümanlar karşıda ise putperesler ineğe tapan hindistan budaya tapan çin
    Cevapla
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    boş boş konuşma orada günahsız insanlar olabileceğini unutma ve tevbe et
    Cevapla
  • Vay be Arkadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    ferrari yapıcağına coronoya ilaç yapaydın eyeydi : .)
    Cevapla
  • RABİA 4 yıl önce Şikayet Et
    AB iyigün dostu, türkiye kötü gün dostu...bakın bugün kaç tır kızılay italyaya yardım indirdi sanki biz çok zenginmişik gibi...iyiki AB ye girmemişiz, erdoğanım bugünleri unutmasında ABye girelim diye diretmesin lütfen.
    Cevapla
  • İsteksiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Girmek istiyormuş gibi yapıyoruz. Onların almayacağı, karşılarında bir güç istemedikleri belli. Karşılıklı rol kesiyoruz.
    Cevapla
  • CAN BAR 4 yıl önce Şikayet Et
    Taaaaaaa uzuuuuun yıllardır yok o fasıl yok bu fasıl kopenhagen krıterleri uyum yasası çağdaş modern akla ve bilime önem veren gelişmiş diye diye bizi kul köle yaptıkları ya da bizde de nolur bizi alın bak yönümüz batı batı doğu değil köpek oluruz bizi alın diye yalvardığımız AB ya da dünyanın büyük şeytanı ABD ne bileyim lordların ülkesi England yada İspanya aha ha ha hepiniz ÇÖP müşünüz la Tuz kokmaz ama bu saydıklarım KOKMUŞ ÇÖKMÜŞ BİTMİŞ LEŞLER TOPLULUĞU olmuş MAĞRUR AKIL veren tepeden bakanlar YALVARIR ACİZ OLMUŞ sonuç LA ĞALİBE İLLALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!