Hollanda'da tespit edildi! Koronavirüs kendisine yeni bir yaşam alanı buldu

Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) salgının yoğun olarak görüldüğü Tilburg kenti ile başkent Amsterdam’daki kanalizasyon suyunda koronavirüse rastlandığını açıkladı. RIVM virüsün bazı hastaların dışkıları yoluyla kanalizasyona karıştığını belirterek, atık sulardan uzak durulmasını istedi.

GİRİŞ 26.03.2020 11:04 GÜNCELLEME 26.03.2020 14:03
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Enstitü, Hollanda’da salgının yayılması üzerine Mart ayı ortalarında kanalizasyon sularında inceleme yaptı. Ülkede ilk resmi korona hastasının teşhis edildiği Loon op Zand ilçesinin atık su arıtma tesisin yanı sıra Kaatsheuvel kasabası, Tilburg ve Amsterdam kentlerinin kanalizasyon şebekelerinde koronavirüs bulundu.

 

Loon op Zand ilçesinin bağlı olduğu Tilburg, Hollanda’da koronavirüs salgınının en yoğun olduğu Noord Brabant bölgesinde yer alıyor.

RIVM’nin daha önce yaptığı atık su araştırmasında koronavirüs, antibiyotiğe dirençli bakteriler, çocuk felci ve kızamık virüsü de aynı teknikle belirlenmişti.

 

Kaatsheuvel kasabasındaki arıtma tesisinden çıkan sularda virüsün yer almadığını ve arıtma suyu ile içme suyu arasında bağlantı bulunmadığını belirten Hollandalı uzmanlar, içme sularının güvenli olduğunu açıkladı.

Su İşletmeleri Birliği'ne göre, Kaatsheuvel deki yerel sakinler için herhangi bir risk yok.

Birlik açıklamasında, "Kanalizasyon arıtma tesisinden çıkan suda koronavirüs bulunamadı. Ama tabii ki, daha önce olduğu gibi buraya yüzmeye gitmemeli veya köpeğinizin tahliye edilen suda oynamasına izin vermemelisiniz" denildi.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 24
  • Uzmanından: 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de de pis suların arıtılarak şebekeye verilmesi medeniyet gibi sunuluyor. Virüs 200 nm boyunda, yani, santimetrenin yüzbinde birinden daha küçük. Bunalrın tamamen temizlenmesi çok zor. Hele hele zarfsız virüslere alkol vs. de etki etmiyor. Ben tertemiz kaynak suyu içmek, o suda yıkanmak istiyorum. Manen bile hiç hoş bir şey değil arıtma suyu. 2-3 sene içinde % 80-90'lara mı çıkacakmış ne?
    Cevapla
  • paronayak 4 yıl önce Şikayet Et
    Her korona haber i okuduğumda kolonya alıp yüzüme sıkıp ellerimi ovuyorum.
    Cevapla
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu virus dunyaya aylar once yayildi.Kimsede farkina varmadi.Kimisi normal kimisi agir grip seklinde gecirdi.Cin aylarca gizledi ve meydana cikinca vakalar daha sonra acikladi.Dunya ulkeleri Cin'e olan ucuslae falan iptal etsede virus iclerinde coktan yayilmisti bile.Sonra testler etmeye basladilar ve cok gecti.Onlemler alsalarda is isten gecmisti.Cin ilk vakada soyleseydi bu kadar yayilmazdi.Simdi 10 kisiyi test edin en az 5 kiside korona vardir.uc kisi gecirmistir.2 kiside ise muhtemelen daha bulasmamis olabilir. O yuzden panik yapmayin.Devletlerin amaci yasli nufus uzerinde cok etkili olan virusu kontrol edebilmek
    Cevapla
  • tek parmak 4 yıl önce Şikayet Et
    afiyet olsun bir bu eksik idi bir de ølenler de virus yasar ise o da sulara karisiyor sonuc da yer altin da bol bol su iceriz al basina yeni bela
    Cevapla
  • Samsa Barut 4 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda, Hz. Muhammed (Sav) karikatür yarışmaları düzenlerken ve güya özgürlük adına onlara ses çıkarmayan AB diğer ülkeleri için Allah'ın da güzel bir cevabı olacaktı tabi. İslamı bitireceğiz diyen komünist Çin gibi... Allah onları bitiriyor, gözün bile göremediği virüs deden mermilerle. Bize neden virüs musallat oldu, oturup bir düşünmek gerek. Müslümanız deyip, Müslümana yakışmayan hal ve davranışlar içindeyiz. Ders çıkarmak gerek ve tövbe etmek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki