Ve Fransa o ilacın yurt dışına satışını yasakladı! Korona için harekete geçildi...

Fransa'da sıtma tedavisinde başvurulan klorokinin yeni tip koronavirüse karşı kullanılmasına izin verildi. Ülkede klorokini koronavirüse karşı ilk kullanan kişi olan Prof. Dr. Didier Raoult, ilaç sayesinde hastaların yüzde 75'i iyileştirmişti. Ayrıca Fransız hükümeti, klorokinin ihracatını da yasakladı.

GİRİŞ 27.03.2020 07:13 GÜNCELLEME 27.03.2020 07:50
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Fransa'da Resmi Gazete'de yayımlanan Başbakanlık Kararnamesi'ne göre, klorokinin Kovid-19'un tedavisinde doktor kontrolünde kullanabileceği belirtildi.

 

 

Ülkede, Kovid-19'un tedavisinde klorokinin kullanımını en çok savunanlardan Marsilya'daki Akdeniz Enfeksiyon Enstitüsü Genel Direktörü Prof. Dr. Didier Raoult, Twitter'dan yaptığı açıklamada, bu karardan dolayı Sağlık Bakanı Olivier Veran'a teşekkürlerini iletti.

Ayrıca Fransız hükümeti, klorokinin ihracatını da yasakladı.

 

 

KLOROKİN İLE VİRÜSE YAKALANANLARIN YÜZDE 75'İ İYİLEŞTİ

Dr. Raoult, klorokini yeni tip koronavirüse yakalanan 24 kişide test etmiş, hastaların yüzde 75'i de iyileşmişti. Fransız ilaç şirketi Sanofi tarafından yapılan açıklamada, klorokinin 300 bin dozunun virüse karşı kullanılacak aşının geliştirilmesine katkıda bulunacağı belirtilmişti.

KLOROKİN NEDİR?

Klorokin, başka kombinasyonlarla beraber kullanılan bir ilaçtır. Ancak bu ilaçta doz dengesi çok önemlidir ve ilacın yan etkileri çok fazladır. Kalıcı retina hasarı ve bazı durumlarda ölüme yol açtığına dair raporlar mevcuttur. Birçok ilaçla beraber kullanımı önerilmemektedir. İlacın, bağışıklık sistemini baskılayıcı bir rolü de bulunmaktadır.

YORUMLAR 13
  • Serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Hastayı iyileştiriyor derken, ilacın yan etkileri dikkate alınıyor mu? Burada amaç sadece koronadan ölmeyi mi engellemek? İlerde kanserden ölüm, ölüm sayılmayacak mı?
    Cevapla
  • ☪ Atatürk ☪ 4 yıl önce Şikayet Et
    klorokinin = marketing intox ... hastaların yüzde 75'i de iyileştiği koca bir " YALAN " !! ...
    Cevapla
  • misafir8 4 yıl önce Şikayet Et
    hastalığın öldürme oranı 100 de 20 zaten senin oranın 100 de 25, yani beş kişi daha fazla ölmüş. adam prof ama matematik zayıf. bağışıklık sistemini baskılayan bir ilaç nasıl oluyorda bağışılık sisteminin en aktif olması gereken durumda iyi geliyor. Fransızların ölüm oranları hala artıyor. bence yalan, ekonomilerini korumak için saçmalıyorlar.
    Cevapla
  • alone canary 4 yıl önce Şikayet Et
    on gündür internette her tür haberi okuduk, inceledik. benim aklıma yatan fas'ta doğmuş fransız olmuş Levy ile onun fransız karısi Agnes (sağlık kurulu bşk)
    Cevapla
  • Kırsehirli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ilaç yaygınlaştırılmalı, çok güzel bir gelişme.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri