ABD'den beklenmedik koronavirüs hamlesi!

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medyadan yaptığı açıklamada koronavirüs salgına karşı Çin ile birlikte çalışacaklarını açıkladı. Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüştüğünü ifade etti. Trump "Çin çok şeyler yaşadı, virüsü çok iyi anladılar" dedi. Görüşmeye ilişkin Beyaz Saray'dan da açıklama geldi.

ABD'den beklenmedik koronavirüs hamlesi!
ABD'den beklenmedik koronavirüs hamlesi!
GİRİŞ 27.03.2020 22:04 GÜNCELLEME 28.03.2020 03:31
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Trump ve Şi, dün gece telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 

 

Dünkü G-20 Liderler Zirvesi'ne katılan her iki lider görüşmede, insanların hayatlarını ve geçim kaynaklarını korumak için iş birliği yapılması konusundaki taahhütlerini bir kez daha yineledi.

Trump ve Şi, yeni tip koronavirüs pandemisini yenmek, küresel sağlık ve refahı yeniden tahsis etmek için birlikte çalışılması konusunda mutabık kaldı.

 

 

TRUMP GÖRÜŞMEYİ ERTELEMİŞTİ; ABD'DE GÜNDEM OLAN SÖZLER

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, dün Beyaz Saray'da yaptığı basın toplantısında, "Bu gece, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'le telefonda görüşeceğim." ifadesini kullanmıştı.

Görüşmenin normal şartlarda 21.00'de yapılması bekleniyordu ancak Trump aynı saatlerde Fox News canlı yayınına telefonla bağlandı.

Fox News sunucusu Sean Hannity'nin "Şi ile görüştünüz mü?" sorusu üzerine Trump, "Hayır, buraya bağlanmak için görüşmeyi 22.30'a öteledik." açıklamasında bulunmuştu.

Trump'ın bu sözleri, sosyal medyada ve ABD basınında gündem oldu.

YORUMLAR 44
  • Resul 4 yıl önce Şikayet Et
    İkiyüzlü alçak dün çin virüsü deyip alay eder gibi konuşuyordu şimdi dilenci gibi el açıp yardım dileniyorsyn.
    Cevapla
  • ömaska 4 yıl önce Şikayet Et
    Tramp virüs için " Çin virüsü" demişti ve bu kötülüğü dünyaya Çin yaptı demeye getirmişti. Acaba virüs işinin perde arkasında Tramp ve Amerikan mı var? Başkalarını suçlayayım derken asıl sorumlunun kendisi olduğunun ortaya çıkacağını unutmuş olmalı.
    Cevapla
  • Murat76 4 yıl önce Şikayet Et
    Başka tür bir yorum yapayim. Yıllarca Ortadoğuda katliam yaptınız, petrol için para için müslümanlara kıydınız, bazı sözde müslüman ülkeler de size destek oldu. Bazıları da izledi. Allah şahittir biz izleyenlerden olmadık, belki hatalarımız olmuştur, Allah affetsin. Ne oldu meydan okumalarıniza, gözle görülmeyen bir virüsün önünde diz çöktünüz. Allah'ın hesabını unuttunuz. Şimdi bedel ödeme zamanı. İnşaallah biz de bedel odeyenlerden olmayız, hatamızı kusurlarımızı bağışla Allah'ım.
    Cevapla
  • Doğruluk 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin virüsle boğuşurken neredeydiniz? Kendi yaptığınız virüs kendi başınızı yedi.
    Cevapla
  • martli 4 yıl önce Şikayet Et
    evet çin virüsü cok iyi anladi. simdi de anlama sırası ABD de..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler