Koronavirüste son dakika gelişmesi! İtalya, İspanya, ABD, İngiltere ve İran'dan çok kötü haber

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dünyada ve Türkiye'de can almaya devam ediyor. Dünya çapında vaka sayısı 620 bini, ölü sayısı 28 bini geçti. İspanya'da bir günde en yüksek ölüm, İran'da ise en yüksek vaka kaydedildi. Salgının başladığı Wuhan kentinde ise hayat normale dönüyor. Kentte, Avrupa'ya yük taşıyan demiryolları bugün itibariyle çalışmaya başladı. İşte salgında bugün yaşanan gelişmeler...

Koronavirüste son dakika gelişmesi! İtalya, İspanya, ABD, İngiltere ve İran'dan çok kötü haber
Koronavirüste son dakika gelişmesi! İtalya, İspanya, ABD, İngiltere ve İran'dan çok kötü haber
GİRİŞ 28.03.2020 17:38 GÜNCELLEME 28.03.2020 20:19
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle can kaybı 28 bini geçti.

 

Dünya genelinde 28 bin 643 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı da 620 bin 246'ya çıktı. Hastalığa yakalanan ve iyileşenlerin sayısı ise 137 bin 341...

Koronavirüste gün içinde yaşanacak tüm gelişmeleri bu haberimizden takip edebilirsiniz;

 

- İtalya'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı son 24 saatte 889 artarak 10 bin 23'e yükseldi.

- ABD'de yeni tip koronavirüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 410 artarak 1711'e yükseldi. Amerika hali hazırda 100 bin vaka sayısını geçen tek ülke...

- İngiltere'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı bir günde 260 artarak 1019'a ulaştı. Vaka sayısı ise 2 bin 510 artarak 17 bin 89 oldu.

- Hollanda'da son 24 saatte 1159 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken, 93 kişi de hayatını kaybetti. Ülke çapında vaka sayısı 9 bin 762'ye ulaşırken ölü sayısı da 639'a yükseldi.

- Türkiye'de vaka sayısı 5 bin 698'e ölü sayısı ise 92'ye yükseldi.

VUHAN İÇİN KRİTİK KARAR

- Koronavirüs salgınının başlangıç yeri olan Vuhan’da hayat normale dönmeye başladı. Çin Devlet Demiryolları, Vuhan’dan Avrupa'ya yük taşıyan demiryollarının bugün itibariyle çalışmaya başladığını açıkladı. İlk sefer, Almanya’nın Duisburg kentine yapılacak.

- Irak'ta Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 42'ye yükseldi.

İRAN VE İSPANYA'DAN BUGÜNE KADAR GELEN EN KÖTÜ HABERLER

- İspanya'da Kovid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı bir günde 832 kişi arttı. Bu artışla ülkede ölen sayısı 5 bin 690'a çıktı. Bu rakam ülkede bir günde en çok ölümün yaşandığı gün olarak kayıtlara geçti. Ülkedeki vaka sayısı ise 72 bin 248...

- İran'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısı 2 bin 517'ye vaka sayısı 3 bin 76 artarak 35 bin 408'e yükseldi. Bu sayı İran'da bir günde tespit edilen en yüksek vaka sayısı oldu.

KKTC'DE İLK ÖLÜM

- KKTC'de korona virüsünden ilk ölüm gerçekleşti. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde tedavi altındaki Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ve tansiyon hastası 67 yaşındaki Alman bir turist hayatını kaybetti.

- Avustralya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı 14'e, vaka sayısı da 3 bin 635'e çıktı.

- Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), virüsün toplam 201 ülkeye yayıldığını açıkladı.

İSRAİL'DE ÖLÜ SAYISI 11 OLDU

- İsrail'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e çıktı. İsrail Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 teşhisi konulan ve kimliği belirtilmeyen 73 yaşındaki bir erkek hastanın daha yaşamını yitirdiği ifade edildi. Ülke genelinde Kovid-19 vaka sayısının 3 bin 35’e ulaştığı bildirildi.

- Almanya'da koronavirüs tespit edilen vaka sayısı ciddi boyutlara ulaştı. Almanya, 43 bin 862 enfekte ile en çok vakanın görüldüğü ilk 5 ülkeden birisi haline geldi. Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 351'e çıktı. Almanya´da en çok vakanın görüldüğü bölge Kuzey-Ren Vestfalya bölgesi oldu.

- Fransa'da Kovid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 1995'e yükseldi. Fransa Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon, düzenlediği basın toplantısında, virüs tespit edilen kişi sayısının 3 bin 809 artışla 32 bin 964'e ulaştığını söyledi.

- Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) koronavirüse bağlı ölü sayısı 5’e oldu. GKRY'de vaka sayısı ise 162...

- Japonya’da koronavirüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 63'e yükselirken, vaka sayısı ise 2 bin 240'a ulaştı.

- Tunus'ta koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi.

- Ülkede Kovid-19 vaka sayısının 235'e ulaştığı Ürdün'de ilk ölüm gerçekleşti.

- Kanada'da ölü sayısı 53'e vaka sayısı ise 4 bin 644'e yükseldi.

- Brezilya'da son 24 saatte 15 kişi yeni tip koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirirken, vaka sayısı 3 bin 417'ye ulaştı. Nüfusu 600 milyonu aşan Latin Amerika bölgesinde ise Kovid-19 vaka sayısı 11 bini geçti.

- Güneydoğu Asya ülkesi Brunei'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bir kişi yaşamını yitirdi.

- Burkina Faso'da Kovid-19 vaka sayısı 180'e ulaştı.

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
YORUMLAR 72
  • Hyr 3 yıl önce Şikayet Et
    4 cahil yüzünden en kötü durumdayız.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin mallarından uzak durun, varsın kalitesiz olsun ama bizim olsun, yerli malı tüketimi için kampanya yapalım
    Cevapla
  • Viktor 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence Çin bu virüsü batıya yaymak için kendi üretti ve bunu kendi insanlarını kullanarak yaptı. Çünkü çıkacak tüm sonuçlar hem kendileri için hem Rusya için olumlu gibi.
    Cevapla
  • Türkiye'm 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen bu çin işi olduğu yavaş yavaş ortaya çıkıyor.ancak bu savaş burada bitmez daha değişik şeyler olur.dünyanın işi zor bu bir Dünya savaşı
    Cevapla
  • Selami 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendim elimden geldiği kadar uzun bir süre Çin mallarının uzak durmaya çalışacağım Bu hastalık sonrası en büyük endişelerimden biri de Çin'den gelen ürünler mutlaka test yapılmalı kontrol edilmeli sade Çin değil bütün dünyadan dışarıdan gelen ürünler test edilmeli özellikle Gıda ürünleri
    Cevapla
  • byx68 3 yıl önce Şikayet Et
    Cogu kisi bu hastaligin cinlilerden yarasadan ciktigini söylemis ama bence bu virüs labaratuvarda gelistirlen bir virüstü, cinliler bin yildir yarasa yiyor, yenimi cikti bu virüs? ya Abd çine bulastirdi yada cinliler labaratuvarindaki kontrolu kaybedip bölgeye yaydi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar