Almanya koronavirüste çıtayı yükseğe koydu! İnanılmaz rakam

Koronavirüsle mücadelede şu an için en etkili yol test... Testi pozitif çıkan kişiler toplumdan izole edilerek Kovid-19'un yayılımının önüne geçilmiş olunuyor. Bu konuda Merkel hükümeti çıtayı yükseltme kararı aldı. Almanya'da bir günde 200 bin yeni tip koronavirüs testi yapılması hedefleniyor.

GİRİŞ 28.03.2020 09:53 GÜNCELLEME 28.03.2020 10:13
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Der Spiegel dergisinin haberinde Başbakan Angela Merkel'e sunulan İçişleri Bakanlığının gizli raporunda, iki ay boyunca kamu yaşamında devam eden kısıtlamaların önemi vurgulandı ve en kötü durum senaryosunu önlemek için Güney Kore gibi çok sayıda koronavirüs testi yapılması önerildi.

 

Uzmanlar tarafından hazırlanan raporda, 13 Nisan'dan itibaren günde en az 100 bin test yapılmasını ve bunu nisan sonunda 200 bine çıkarılması istendi.

NÜFUSUN YÜZDE 70'İ ENFEKTE OLABİLİR: 1 MİLYONDAN FAZLA ÖLÜM DEMEK

 

Raporda, kamusal yaşama sıkı kısıtlamalar getirilmemesi, virüs bulaşmış kişilerin yaygın testlerle tespit edilememesi ve izole edilememesi durumunda, nüfusun yüzde 70'inin enfekte olacağı böylece en kötü durum senaryosunun gerçekleşebileceği bunun da hastanelere aşırı yüklenme ile koronavirüsten 1 milyondan fazla ölüm anlamına gelebileceği ifade edildi.

"300 İLE 500 BİN TEST YAPMA İMKANINA SAHİBİZ"

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn ise önceki gün yaptığı açıklamada, haftada 300 ila 500 bin test gerçekleştirme imkanına sahip olduklarını bildirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 59
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Oldukça zengin bir ülke, salgın krizi için çok yüksek miktarda para ayırdılar, hazineleri güçlü onları düşünmek yerine kendi başımızın çaresine bakmalıyız, Allah bu salgından hepimizi bir an önce kurtarsın
    Cevapla
  • Aytaç 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanyadan yazıyorum. Durum rezalet, bizi aldatmak için dünyayı kandırmak maksadı ile yapılan bu açıklamalar hepsi palavra.
    Cevapla
  • Seyfi 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bahsedilen bir test sayısı yok. Tamamen palavra. Daha 10 dk önce bir tanıdıgım ile görüstüm. Pazartesi Test icin numune vermis. Ancak Cuma günü cevap gelmis. Hantal bir sistem var. Yaslılara test bile yapılmıyor, bu sebeplede Corona dan ölen sayısı gercegin cok cok altında kalıyor.
    Cevapla
  • Aaa 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar hakikatle ylnetilmiyor içişleri bakani önce durum ciddu değil diyor bikaç gün sonra ağzi yüzü kaymuş durum çok ciddi diyor. Merkel teyzem işci kesinlikle mağdur kalmiycak dedi hiç bişey yapmiyorlar yaşlilar dişarda cirit atiyor. Nerde bu test yerleri Almanyada ben niye glrmedim duymadim kendi şehrimde
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Madem testle bu iş oluyorsa niye tüm Almanya eve kapandı. Deyin şuna Almanlar disiplinli ve korkak bir millet ona güveniyoruz. Şimdiye kadar aldığınız önlemler foss ,rakamlar ortada. Bizim en büyük handikapımız Türkler Almanlar kadar korkak ve disiplinli değil,ondan eve kapanamıyorlar. Onu da yavaş yavaş başarıyoruz galiba. Bu günkü haberler sevindirici. EVDE KAL TÜRKİYEM.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor